ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Τα περί δημοψηφίσματος συντηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Ζεστό» κρατάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το σενάριο περί δημοψηφίσματος, σηκώνοντας κουρνιαχτό και πετώντας το μπαλάκι στο λαό για τις επιλογές των αντιλαϊκών μέτρων. 
«Η κάλπη που ζωγράφισε ο Τσίπρας προχθές στη Βουλή, όπως την είδα μου μοιάζει περισσότερο με κάλπη δημοψηφίσματος και όχι με κάλπη εκλογών», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης
Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ», ανέφερε ότι εάν γίνει δημοψήφισμα «θα είναι συμφωνημένο και με τους εταίρους μας». Πρόσθεσε πάντως ότι το πιθανότερο είναι να μην χρειαστεί να γίνει δημοψήφισμα γιατί θα υπάρξει συμφωνία που θα ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το Ποτάμι τάχθηκε κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος και ζήτησε να επιτευχθεί συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στην Eυρωζώνη και την ΕΕ. «Το δημοψήφισμα είναι η επιλογή των δειλών. Η πολιτική δεν έχει μόνο προνόμια και παράτες. Οι ηγέτες πρέπει να τολμούν να παίρνουν τις αναγκαίες αποφάσεις που κάθε φορά έχει ανάγκη ο τόπος», σημείωσε σε ανακοίνωσή του.
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι είχε συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» ρωτήθηκε εάν η Ελλάδα θα είναι μέλος της Ευρωζώνης το Φθινόπωρο και απάντησε πως το ελπίζει. «Η απόφαση όμως δεν είναι δική μας, αλλά της Ελλάδας», έσπευσε να συμπληρώσει. «Ο κύριος Τσίπρας είχε πει τις προηγούμενες εβδομάδες πως εάν πρέπει να κάνει το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, θα πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.
Μάλιστα αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που είχε προτείνει το 2011 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε: «Τότε είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος». Πρόσθεσε πως «ήταν και παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές».