ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ημερίδα του ΠΑΜΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος»

Ημερίδα με θέμα «Οι εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος» διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 23 Μάη στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας). Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας και οι ομιλητές θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Το ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«H κατάσταση όσον αφορά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού συνεχώς επιδεινώνεται. Ο "έντιμος συμβιβασμός" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν περιλαμβάνει αποκατάσταση των απωλειών που χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει παγίωση της δυσμενούς κατάστασης στις συντάξεις και στην εγγύηση αυτών, στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, στην ασφάλεια μέσα στους χώρους δουλειάς. Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την κάλυψη των ποσών που χάθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από τα Ταμεία, αλλά η συγκυβέρνηση συνεχίζει την αφαίμαξη αποθεματικών και ταμειακών διαθέσιμων από ασφαλιστικούς φορείς και οργανισμούς, με στόχο να καλυφθούν οι δανειστές.
Οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστικές και συνταξιουχικές οργανώσεις, η νεολαία, οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να μένουν απαθείς μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις.
Το ΠΑΜΕ παίρνει την πρωτοβουλία συζήτησης και οργάνωσης της πάλης».