ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Συγκυβέρνηση: Συνεχίζονται τα παζάρια για το κεφάλαιο

Ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή και εκλογών στην περίπτωση που η ΕΕ δεν αποδεχτεί τις προτάσεις της συγκυβέρνησης αφήνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ιταλική «Corriere della Sera» εν αναμονή και του αυριανού Γιούρογκρουπ.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για τι θα συμβεί εάν οι Βρυξέλλες δε δεχθούν το σχέδιο κυβέρνησης, απάντησε πως «θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα».
«Μπορούμε να επιστρέψουμε σε εκλογές, (μπορούμε) να κάνουμε δημοψήφισμα» σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι το δημοψήφισμα θα ήταν για το ευρώ.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στον οποίο είπε ότι σέβεται την αυτονομία της ΕΚΤ που δεν πρέπει να υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση των δύο υπουργών και στην Αθήνα.