ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Προπαγανδίζει τα ζητούμενα του κεφαλαίου

Την αποπληρωμή του κρατικού χρέους από το λαό, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και την περικοπή συντάξεων βάζει ως πρόταγμα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, αναπαράγοντας για άλλη μια φορά ζητούμενα του κεφαλαίου.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus Radio» είπε μεταξύ άλλων: «Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ η χώρα είναι σαν να λέει στις αγορές ότι δεν μπορεί πια να εξυπηρετήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν αυτή τη μεγάλη απερισκεψία».
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν γενναίες αποκρατικοποιήσεις στη χώρα, με δύο όρους: Πρώτον, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και, δεύτερον, τα χρήματα να μένουν στη χώρα».
Πιστός προπαγανδιστής και της στρατηγικής επιλογής του κεφαλαίου για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ είπε: «Εμείς από την αρχή λέμε ναι, νυν υπέρ πάντων Ευρώπη γιατί θεωρούμε ότι το επόμενο κόλπο που ετοιμάζει το παλιό σύστημα στη χώρα είναι μια δραχμοποίηση, η οποία θα είναι εις βάρος του ελληνικού λαού».
Κατήγγειλε δε τα «παλιά κόμματα» των αστών ότι δεν κάνουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο στις νέες συνθήκες: «Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα: Γιατί καθυστέρησαν τις μεταρρυθμίσεις; Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ότι ο Τσίπρας σταμάτησε τις μεταρρυθμίσεις. Ο Τσίπρας δεν κάνει μεταρρυθμίσεις όπως δεν έκαναν και οι προηγούμενοι».
Παραπέρα, έβαλε κι αυτός πλάτη για νέες μειώσεις στις συντάξεις: «Να βάλουμε από μόνοι μας κάποια τάξη στο Ασφαλιστικό. Δεν μπορεί να υπάρχουν επικουρικές συντάξεις που πληρώνει το κράτος. Στα επικουρικά ταμεία πρέπει να υπάρχει μηδενικό έλλειμμα (...) Πρέπει δυστυχώς να κόψουμε τις πρόωρες συντάξεις. Αν εξαιρέσουμε δύο - τρία αληθινά βαριά επαγγέλματα, δεν μπορεί να παίρνει κάποιος σύνταξη στα 50».