ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΠΑΣΟΚ Ζητά «ενημέρωση» και «συναίνεση»

Να πει καθαρά στη Βουλή και στο λαό «πού πορεύεται η χώρα; Τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες;», καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, εκφράζοντας αγωνίες του κεφαλαίου για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές και τους όρους διοχέτευσης ρευστότητας που αυτή θα διασφαλίσει.
Ο Ευ. Βενιζέλος επιμένει στην κριτική του προς το ΣΥΡΙΖΑ ότι «παλινωδίες και αβεβαιότητες τριών και πλέον μηνών (...) δυστυχώς, έχουν προκαλέσει ήδη πολύ μεγάλη βλάβη στην εθνική οικονομία και έχουν οδηγήσει την Ελλάδα πολλά βήματα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόταν πριν τις εκλογές».
Στην ίδια βάση, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «δεν διαπραγματεύεται, όλον αυτό τον καιρό, με τους έξω, αλλά με τους μέσα, με τα στελέχη της και τους βουλευτές της. Δεν ενδιαφέρεται για την ασφαλή πορεία της χώρας, αλλά για την αποφυγή του πολιτικού κόστους και την παραμονή της στην εξουσία, ακόμη και με τραγικές συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες».
Την κατηγορεί, επίσης, ότι «δεν υπάρχει ίχνος κυβερνητικής διάθεσης για συναίνεση, έστω για αλληλοενημέρωση με την αντιπολίτευση». Συμπληρώνει ότι ο πρωθυπουργός «έχει την θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει αμέσως τη Βουλή και - αν αυτός το κρίνει αναγκαίο - τους αρχηγούς των κομμάτων».