ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Έτοιμη να συμφωνήσει αντιλαϊκά μέτρα εντός του Μάη εμφανίζεται η κυβέρνηση

Έτοιμη να συμφωνήσει με τους δανειστές μέσα στο Μάη εμφανίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως αφήνεται σαφώς να εννοηθεί μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως «είναι εφικτή μια συμφωνία έως το τέλος Μαΐου» και πως «έχουμε μπει στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων. Στην ουσία βρισκόμαστε στην κορύφωσή τους».
Ενδεικτικό της διάθεσης της κυβέρνησης να «κλείσει» τη συμφωνία είναι και το γεγονός πως το δημοψήφισμα περνά σε δεύτερο πλάνο αφού κυβερνητικές πηγές έλεγαν «δημοψήφισμα γιατί; Βλέπετε κανένα αδιέξοδο;» και πρόσθεταν πως ούτε το δημοψήφισμα, ούτε οι εκλογές ήταν αντικείμενο συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Οι πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κυβέρνηση επιδιώκει να «κλείσει» η συμφωνία στις 21 Μάη κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Έχουμε καλύψει όλο το διάστημα που απαιτείται για να βρεθεί κοινό έδαφος», ανέφερε κυβερνητική πηγή, κάτι που ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του, λέγοντας πως η κυβέρνηση «έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωζώνης». Πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου».
Εφόσον η κυβέρνηση επιταχύνει για να «κλείσει» η συμφωνία, αυτό σημαίνει ότι κάνει και τις απαραίτητες κινήσεις για να «κλείσουν» τόσο το Ασφαλιστικό όσο και τα Εργασιακά. Φαίνεται πως το κυβερνητικό επιχείρημα για τη συμφωνία αντιλαϊκών μέτρων θα είναι η σωτηρία της χώρας και εμμέσως πλην σαφώς το υπονόησε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο πως «διαπραγματευόμαστε σκληρά, διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή λειτουργία της χώρας».