ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΠΟΤΑΜΙ «Θετική διάθεση» να στηρίξει τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες

Τη «θετική διάθεση» των βουλευτών του Ποταμιού να στηρίξουν στη Βουλή τη συμφωνία με τους πιστωτές που θα πετύχει η κυβέρνηση, επανέλαβε ο Στ. Θεοδωράκης μιλώντας χτες στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».
Καταρχάς, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δενθα κλείσει τώρα ένα «νέο πρόγραμμα» αλλά μία «ενδιάμεση συμφωνία», καθώς «η μεγάλη συμφωνία η οποία θα έρθει κάποια στιγμή θα πρέπει να αφορά και τη ρύθμιση του χρέους. Αυτή η κουβέντα δεν έχει γίνει ακόμα με τους εταίρους μας».
«Αν πιεζόμαστε στη μικρή συμφωνία, φανταστείτε τι θα γίνει με τη μεγάλη» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω αν θα έχει προλάβει η κυβέρνηση να κάνει μία μεγάλη συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο. Η μεγάλη συμφωνία απαιτεί τη ρύθμιση για το χρέος και αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση».
Για δε το ενδεχόμενο στήριξης από το Ποτάμι μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, απάντησε: «Θα πρέπει να δούμε βέβαια και τι θα μας πουν αλλά ξεκινάμε από μία θετική διάθεση. Εχουμε σκοπό να ενισχύσουμε την κυβέρνηση και το έχουμε διαμηνύσει στον κ. Τσίπρα πως αν νιώθει μία ανασφάλεια για τις ψήφους των δικών του βουλευτών, να μη νιώθει καμία ανασφάλεια για τις ψήφους των βουλευτών του Ποταμιού. Είναι Ευρωπαϊστές και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη».
Παραπέρα, στην ίδια βάση διασφάλισης της στρατηγικής επιλογής της άρχουσας τάξης για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού για «ευρώ πάση θυσία».
Τέλος, απέρριψε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος: «Οι πολιτικοί είναι για να παίρνουν αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή έχει αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό μία κυβέρνηση με νωπή εντολή να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη. Αρα οι αποφάσεις πρέπει να είναι της κυβέρνησης και δεν πρέπει να ρίξουν το βάρος της ευθύνης στον ελληνικό λαό (...) Είμαστε υπέρ μιας καθαρής απόφασης στο επίπεδο της κορυφής του πολιτικού συστήματος, στη Βουλή. Αν βέβαια η κυβέρνηση θεωρεί ότι δε νομιμοποιείται να πάρει αυτή την απόφαση ας πάει σε εκλογές».