ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων με το οποίο «εγκαινιάζεται» η νέα περίοδος της Ολομέλειας. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο.
Το νομοσχέδιο αποτυπώνει πλήρως τους στόχους των μονοπωλίων για θωράκιση της εξουσίας τους, καθώς αφ' ενός νομιμοποιεί τις συναλλαγές κομμάτων με επιχειρηματικούς ομίλους και αφ' ετέρου βάζει στο στόχαστρο κόμματα που αμφισβητούν το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα και εναντιώνονται σε αυτό. Σε αυτή τη βάση συνδέεται και με τη συνολικότερη επίθεση ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γι' αυτό ακριβώς έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς από όλη την Ελλάδα.
Η πραγματική στόχευση του νομοθετικού εκτρώματος αποκαλύπτεται πλήρως από τις ίδιες του τις ρυθμίσεις. Από τη μια, με πρόσχημα δήθεν τη «διαφάνεια» και την καταπολέμηση της διαφθοράς προωθείται το φακέλωμα του λαού, αφού ο κάθε εργαζόμενος ή άνθρωπος του μόχθου που θα προσφέρει ακόμα και 1 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση σε κάποιο κόμμα θα πρέπει να δίνει ονοματεπώνυμο και αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή ΑΦΜ. Μόνο εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί το άρθρο που πρόσθεσε η κυβέρνηση -μετά από αντιδράσεις ακόμα και κυβερνητικών βουλευτών- σύμφωνα με το οποίο, τελικά θα μπορεί το κάθε κόμμα να έχει και εισφορές από «ανώνυμα κουπόνια», μόνο που το ποσό αυτό θα είναι μόλις 150 χιλιάδες ευρώ το χρόνο!
Από την άλλη, νομιμοποιεί τις σχέσεις επιχειρηματικών ομίλων - κομμάτων, μέσω της επίσημης πλέον χρηματοδότησης των κομμάτων, αλλά και ατομικά βουλευτών από επιχειρήσεις. Προβλέπεται μάλιστα έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών που χρηματοδοτούν κόμματα και βουλευτές!
Το ΚΚΕ, από την πρώτη συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κατήγγειλε και καταψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ είναι το μοναδικό κόμμα που, από τη δημοσίευση ακόμα του νομοσχεδίου, ανέδειξε το βαθιά αντιδραστικό του χαρακτήρα. Κατά ψήφισαν ακόμα οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ, χωρίς ωστόσο να αμφισβητούν τις πραγματικές επιδιώξεις του νομοσχεδίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια, ενώ η Χρυσή Αυγή ψήφισε «παρών» στην Επιτροπή.