ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΑΜΑ: Δείγμα γραφής από τη συνδικαλιστική πλειοψηφία

Ακόμα μια απόδειξη για το ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, του «παλιού» και του «νέου» κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσφέρει ο τρόπος που αντιμετώπισαν τη χτεσινή στάση εργασίας συνδικαλιστές της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής» αλλά και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Περάματος. Η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει για χτες τρίωρη στάση εργασίας, για να συμπαρασταθεί στον κλάδο των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ) που βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οπως στηλιτεύει η ΔΑΣ - ΟΤΑ στο Δήμο Περάματος, «συνδικαλιστές της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής" (πρώην ΠΑΣΚΕ), η γραμματέας του Συλλόγου μας (ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνουν φωναχτά ότι η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) στάση εργασίας δεν καλύπτει τους εργαζόμενους στους Δήμους». Η ΔΑΣ επισημαίνει αυτό που είναι σε όλους γνωστό, δηλαδή ότι κάθε εργαζόμενος καλύπτεται συνδικαλιστικά από τις αποφάσεις του τριτοβάθμιου οργάνου, όπως είναι η ΑΔΕΔΥ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
«Ετσι εννοούν την ενότητα των εργαζομένων, έτσι δηλώνουν την αλληλεγγύη τους σε κλάδο που κινητοποιείται για τις απολύσεις, την αξιολόγηση, το κλείσιμο νοσοκομείων. Ετσι οργανώνουν - υπονομεύουν τις όποιες κινητοποιήσεις, αποτρέποντας τους συναδέλφους να συμμετέχουν», σημειώνει η ΔΑΣ. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους: «Καμία εμπιστοσύνη. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας. Κόντρα στην τακτική της απαξίωσης - υπονόμευσης, μαζικοποιήστε τις γενικές συνελεύσεις. Αλλάξτε τους συσχετισμούς που άφησαν το κίνημα ανέτοιμο, που δημιουργούν αυταπάτες, που εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους να ζουν με τα ψίχουλα».