ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφημίζει τις διαπραγματευτικές του ικανότητες «Τίποτα δεν αποκλείεται», λένε για τις συνεργασίες, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα κομπρεμί με άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης

Την κατηγορία ότι «υπονομεύουν τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της χώρας» ότι «δε θέλουν και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας», προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, πλασάροντας τον εαυτό του ως ικανότερο διαπραγματευτή των συμφερόντων της αστικής τάξης, τα οποία προτάσσουν σήμερα τη διευθέτηση του χρέους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γ. Μηλιός, μιλώντας χτες στον «ΑΘΗΝΑ 9,84», επικρότησε μεν τη στάση Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας, Μάλτας και Σλοβενίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά σχολίασε πως δεν σήκωσαν μπαϊράκι παρά «μια πάρα πολύ μικρή σημαιούλα. Θα έπρεπε να σηκώσουν μια πολύ μεγαλύτερη σημαία και γι' αυτό πιστεύουμε ότι μια αλλαγή σε οποιαδήποτε χώρα, εν προκειμένω στην Ελλάδα, θα δώσει ώθηση σε αυτή την κοινωνική ορμή που θα έχει αποτελέσματα...».
Στο ίδιο πνεύμα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς αναφέρει («Real News») για την κυβέρνηση ότι «συμπεριφέρονται ως ξεπεσμένοι γιάπηδες που εύχονται νέες αναταραχές για να κερδοσκοπήσουν. Αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνονται ότι υπονομεύουν τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της χώρας».
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «νέα μνημονιακή συμφωνία» του Αντ. Σαμαρά, όχι βέβαια από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, αλλά διαμαρτυρόμενος ότι πρόκειται για «νέα μνημονιακή θηλιά λιτότητας στην οικονομία». Τις συνέπειες που βιώνει ο λαός τις επικαλείται μόνο ποιώντας την ανάγκη της ψηφοθηρίας φιλοτιμία.
Είναι χαρακτηριστικά όσα φέρεται να δήλωσε ο τομεάρχης ανάπτυξης και βουλευτής Γ. Σταθάκης σε «ανοιχτή συζήτηση» κομματικής οργάνωσης, αφού επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Αξίωσε αποπληρωμή των χρεών από τα κάθε είδους χαράτσια που πνίγουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, λέγοντας «δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να υπάρξει αναδρομική διαγραφή χρεών», ενώ προανήγγειλε την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από «άλλου είδους φορολόγηση της περιουσίας». Εκανε μάλιστα και αστειάκια με τον πόνο του λαού, όπως «θα αλλάξουμε το κίνημα "δεν πληρώνω", σε "πληρώνω"»...
Είναι τέτοια η σύμπτωση με τις άλλες δυνάμεις της διαχείρισης που η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αννα Ασημακοπούλου, κόμπαζε χτες ότι η κυβέρνηση υλοποιεί πρώτη τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ! «Είπαν ότι πρώτα πρέπει να σωθούν οι δανειολήπτες και μετά οι τράπεζες, την ώρα που η κυβέρνηση επιτυγχάνει και τα δύο (...) Είπαν ότι θα θέσουν τις τράπεζες υπό "δημόσιο κοινωνικό έλεγχο", όταν αυτό συμβαίνει ήδη», ανέφερε σε δήλωσή της.
Στο μεταξύ, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία για εκλογές, ειδικότερα το κομμάτι που αφορά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, αφού εδώ πρέπει να ξεπεραστούν εμπόδια που έχουν να κάνουν με ανταγωνισμούς φατριών. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, προανήγγειλε συνεργασία με όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν, αφού όπως είπε «δεν θα γίνουν σκατζόχοιροι». Εκφράστηκε θετικά για τη ΔΗΜΑΡ και μίλησε για «σημειακές συμπτώσεις» με τους ΑΝΕΛ προσθέτοντας: «Γενικευμένη συνεργασία φαίνεται δύσκολη αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί (...) για την εφαρμογή του μνημονίου έγιναν οι πιο απίθανες και ακραίες συνεργασίες»