ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πενιχρά κονδύλια στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας από της Διοίκηση Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) για έργα κοινωνικής προστασίας


Το κείμενο του προϋπολογισμού μιλά μόνο του
Η αποτρόπαιη εικόνα των καταστροφών που επέφερε μια βροχή διάρκειας δύο ωρών συμπληρώνεται από την εικόνα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Αυτή η πολιτική βεβαίως συνεχίζεται. Και αυτή η πολιτική καταγράφεται στον προϋπολογισμό που κατέθεσε μόλις την περασμένη Πέμπτη η νέα περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκε από την παράταξη Σγουρού μιας και στην ουσία είναι ο ίδιος.
Αυτός ο προϋπολογισμός, λοιπόν, πέρα για πέρα αντιλαϊκός, προβλέπει για αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, σε μια περιοχή με υποβαθμισμένο έως ανύπαρκτο δίκτυο ομβρίων υδάτων, μόλις 1.100.000 ευρώ, ενώ για την κατασκευή του γηπέδου της ΠΑΕ ΑΕΚ και την αναβάθμιση του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ προβλέπει συνολικά 27 εκατομμύρια ευρώ.
Για τη βιοκλιματική ανάπλαση (!!) μιας παιδικής χαράς του Περιστερίου προβλέπονται 572.885 ευρώ αλλά για αγωγούς ομβρίων στο Δήμο Περιστερίου (Ανθούπολη, Ασπρα Χώματα, Νέα Ζωή, Λόφος Αξιωματικών) προβλέπονται ...μηδέν (0) ευρώ.
Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας προβλέπει ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού (σ.σ. η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είχε καταγγείλει την κατασκευή του ΧΥΤΑ ως έργο που εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα) αλλά για τη μελέτη της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Φυλής προβλέπονται ...μηδέν (0) ευρώ.