ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Όλες οι συζητήσεις του κεντρικού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» αποτελεί κάθε χρόνο ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, μια πλατιά συνάντηση της νεολαίας, σε όλη τη χώρα, με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ. Έτσι και φέτος, το 40ό Φεστιβάλ στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Τρίτση», στο Ίλιον, θα κορυφώσει αυτήν τη συνάντηση με την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη, στις 8.45 μ.μ. και το χαιρετισμό του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, ένα τέταρτο νωρίτερα.
Παράλληλα, όμως, όλο το τριήμερο, σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν μια σειρά συζητήσεις, ενώ ανάλογης βαρύτητας είναι και οι παρουσιάσεις συλλογικών εργασιών των Οργανώσεων της ΚΝΕ που θα γίνουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ για διάφορα θέματα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των συζητήσεων και των παρουσιάσεων στο κεντρικό Φεστιβάλ, ανά μέρα και χώρο, έχει ως εξής:

Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
19.00 Παρουσίαση συλλογικής εργασίας από την Τομεακή Οργάνωση Υγείας - Πρόνοιας της ΚΝΕ: «Ο καπιταλισμός βλάπτει σοβαρά την Υγεία».
19.30 Παρουσίαση συλλογικής εργασίας από μέλη και φίλους της Τομεακής Οργάνωσης Επισιτισμού - Τουρισμού της ΚΝΕ: «Οι εργαζόμενοι πίσω από τη βιτρίνα των πολυτελών ξενοδοχείων. Ήταν πάντα έτσι;»
20.00 Συζήτηση: «Απομονώνουμε τους φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς».
ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
19.30 Συζήτηση με θέμα τα 100 χρόνια από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας, τους κινδύνους για τους λαούς και τη στάση των κομμουνιστών. Ομιλητής: Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΧΩΡΟΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ
19.30 Συζήτηση για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, με τη συμμετοχή της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών.
ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
19.00 Παρουσίαση των έργων καλλιτεχνών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη δημιουργία πρωτότυπου έργου με θέμα την καπιταλιστική κρίση.

Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη

ΛΑΪΚΟ ΣΤΕΚΙ
19.30 Συζήτηση: «Φανερές και αθέατες όψεις των αλλαγών στο αστικό πολιτικό σκηνικό». Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
21.00 Συζήτηση για το μαθητικό κίνημα: «Δίνουμε ζωή στο σχολείο, κάνουμε τη ζωή σχολείο». Θα μιλήσει η Δέσποινα Μαστρολέων, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
19.00 Παρουσίαση συλλογικής εργασίας για την πείρα από την οργάνωση της πάλης μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, από την Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας.
19.30 Παρουσίαση συλλογικής εργασίας από την Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΝΕ: «Ποιος κλείνει τα εργοστάσια;»
20.00 Συζήτηση: «Η ανεργία πληγή και παιδεμός του τόπου... Θα λείψει μονάχα όταν θα στείλουμε τα μονοπώλια στην ανεργία».
ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
19.45 Συζήτηση: «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή": Δρόμοι και προοπτικές». Παρεμβαίνουν: Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, Γιώργος Μηλιώνης, δημοσιογράφος και μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και Σταύρος Τσακίρης, σκηνοθέτης.
ΧΩΡΟΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ
19.00 Παρουσίαση συλλογικής εργασίας: «Το γυναικείο ζήτημα... μέσα απ' τις σχολές μας».

Σάββατο 20 Σεπτέμβρη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
19.00 «40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ, "Οδηγητής" των νέων εργαζομένων», παρουσίαση συλλογικής εργασίας με θέμα τους νέους εργαζόμενους και το Φεστιβάλ, μέσα από τις σελίδες του «Οδηγητή».
19.30 Συζήτηση με θέμα: «Μαθητεία - Κατάρτιση: Αντίδοτο στην ανεργία ή διαβατήριο στη ζωή χωρίς δικαιώματα;»