ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δείξε μου τους φίλους σου...

«Αν δεν αλλάξουμε πολιτική, η ελπίδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε πράξη. Προέκυψε με σαφήνεια, εδώ στο Τσερνόμπιο, ότι πρέπει να τονώσουμε την ζήτηση, διότι βρισκόμαστε σε αποπληθωρισμό... `Η δημιουργούμε μια πραγματικά ενιαία πολιτική, ή δύσκολα μπορώ να σας κάνω μια θετική πρόβλεψη. Χρειάζονται επενδύσεις, χρηματοδότηση με ευρωομόλογα, και μια γερμανική πολιτική η οποία να ενισχύει την εσωτερική αγορά (...) Ανέπτυξε (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας) έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα διάλογο, με εποικοδομητική διαλεκτική. Δεν ζήσαμε τίποτα από τα όσα αντιστοιχούν στις γραφικές συγκρούσεις που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους, για τέτοιου είδους συναντήσεις. Ηταν θετικό και για τον Αλέξη Τσίπρα και για εμάς».
Τα παραπάνω ανήκουν στον Ρομάνο Πρόντι, συνδαιτυμόνα του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του ιδρύματος «The European House: Ambrosetti», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο σε πολυτελές ξενοδοχείο στις όχθες της λίμνης Κόμο, στη Βόρεια Ιταλία.
Οταν, όμως, ο Πρόντι επικροτεί τις απόψεις που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στολίζει με επαίνους τον επικεφαλής του, τότε ο λαός πρέπει να κουμπώνεται. Για τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν μιλάμε, τον αρχιτέκτονα πλήθους αντεργατικών μέτρων και ειδικά της «Στρατηγικής της Λισαβόνας», της σημαίας του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του «Ευρωσυντάγματος», του δόγματος Σολάνα... Ολων εκείνων που εφάρμοσε η «κεντροαριστερή» κυβέρνησή του: Σμπαράλιασμα εργασιακών σχέσεων, ανατροπές στο σύστημα Πρόνοιας, σκληροί προϋπολογισμοί λιτότητας, διευκόλυνση της ΝΑΤΟικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία κ.ά.