ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Έβρος: Κοινό ψηφοδέλτιο των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

Την Κυριακή 29 Μάρτη πραγματοποιείται το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου. Σε αυτό θα διεξαχθούν και οι εκλογές για το νέο 13μελες ΔΣ του ΕΚΕ.
Για τις εκλογές αυτές έχουν κατατεθεί 3 ψηφοδέλτια των ακόλουθων συνδυασμών: Ταξική Αγωνιστική Ενότητα (στηρίζει το ΠΑΜΕ), ΔΑΚΕ και Aνεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ν. Έβρου, στον οποίο συμμετέχουν ΠΑΣΚΕ, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Για το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα σε σχόλιό της επισημαίνει:
«Αυτός ο γάμος δεν μας εκπλήσει. Εντάσσεται στο σχεδιασμό για την αναμόρφωση του συνδικαλιστικού κινήματος έτσι ώστε αυτό να αντιστοιχηθεί στην κυβερνητική εναλλαγή και να έχει η κυβέρνηση ένα σίγουρο στήριγμα, το νέο κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό. "Μνημονιακοί" με "αντιμνημονιακούς" και όλοι μαζί με ορισμένους αντιπροσώπους που εκλέχθηκαν με μοναδικό σκοπό να επηρεάσουν τις αποφάσεις του ΕΚΕ υπέρ της επένδυσης των χρυσορυχείων. Η εξέλιξη αυτή πρέπει να προβληματίσει όλους τους εργαζόμενους, να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Δεν ένωσαν μόνο τις δυνάμεις τους, αλλά ένωσαν την από κοινού γραμμή τους απέναντι στο ταξικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Συνεχίζουν να υπερασπίζονται το σύστημα που σκοπό του έχει το κέρδος και τον ανταγωνισμό.
Καλούμε κάθε τίμιο αντιπρόσωπο που σέβεται τους εργαζόμενους που τον εξέλεξαν να γυρίσει την πλάτη στις παραπάνω μεθοδεύσεις και να στηρίξει τον συνδυασμό της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας που θα δώσει μάχες με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται η ανάγκη περισσότερες δυνάμεις να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, το επόμενο χρονικό διάστημα. Για να ανεβάσουμε την παρέμβαση μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουμε τους εργαζόμενους για να μπουν εμπόδια στα σχέδια συγκυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοτών. Για ένα εργατικό κίνημα που θα βάζει στόχο την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Που θα ενώνει την εργατική τάξη για να αυξηθεί η δυναμική των αγώνων, για να αποσπάσουμε μεγαλύτερες κατακτήσεις, για να φέρουμε τα πάνω - κάτω. Για να χτυπηθεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός που έχει βαθιές ρίζες και μηχανισμό. Για να χτυπηθούν τα φαινόμενα, σαπίλας, νοθείας και εκφυλισμού».