ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η συγκυβέρνηση προχωρά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.
Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» επισήμανε ο Γ. Δραγασάκης, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα.
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, προσέθεσε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.
Εκτός από την Cosco για τον ΟΛΠ ενδιαφέρονται η ICTS από τις Φιλιππίνες και η APM Terminals από την Ολλανδία, θυγατρική της δανικής Maersk, του μεγαλύτερου στον κόσμο παίκτη μεταφοράς κοντέινερ.
Η συνέντευξη του Γ. Δραγασάκη, πυροδότησε ένα νέο γύρο δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης που προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. «Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα, θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.
Το βράδυ του Σαββάτου, ο Γ. Δραγασάκης, με μήνυμά του στο twitter, επι της ουσίας, επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης: «οι πολιτικές προτεραιότητές μας επικεντρώνονται στο "πώς θα παράγουμε χρήματα", "πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία" και "πώς θα έχουμε λιγότερη ανεργία"».

Συνεδρίαση της ΟΜΥΛΕ την Δευτέρα

Την Δευτέρα θα συνεδριάσει το νέο ΔΣ της ΟΜΥΛΕ. Οι ταξικές δυνάμεις (της Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών), θα προτείνουν την πραγματοποίηση άμεσων κινητοποιήσεων σε όλα τα λιμάνια της χώρας.