ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Φέρνει λίστα καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων

Στήριξη στην κυβέρνηση παρέχει ολόπλευρα το «Ποτάμι», ετοιμάζοντας μάλιστα και συγκεκριμένη λίστα «μεταρρυθμίσεων» που θα δημοσιοποιήσει τη Δευτέρα.
Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε χτες στα Χανιά, ο επικεφαλής του κόμματος, Στ. Θεοδωράκης, επιτέθηκε στον Γ. Βαρουφάκη για τα λεγόμενά του περί «ρήξης», σημειώνοντας: «Εάν ο κ. Βαρουφάκης λέει "ακολουθήστε μας στη ρήξη με τα συμφέροντα, με τις συντεχνίες, με το παλιό σύστημα για να αλλάξουμε τη χώρα", εμείς είμαστε μαζί του. Αν εννοεί "ακολουθήστε μας στη ρήξη με τους εταίρους μας", είναι μόνος του (...) Ελπίζω ο κ. Βαρουφάκης να μην έχει προσχωρήσει σε αυτή τη μικρή παρέα των ανόητων της πολιτικής που θεωρούν ότι μπορεί η χώρα να έχει μέλλον έξω από την Ευρώπη».
Βάζει πλάτες και το λέει...
Παραπέρα, διαφήμισε τις πλάτες που βάζει ήδη στην κυβέρνηση στα παζάρια με τους πιστωτές: «Στηρίξαμε στις διαπραγματεύσεις το ΣΥΡΙΖΑ και το ξέρει ο κ. Τσίπρας και μου το έχει πει. Με αυτά που είπαμε στον Σουλτς, με αυτά που είπαμε στη Σοσιαλιστική Ομάδα, με αυτά που είπαμε στον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, στηρίξαμε τη διαπραγμάτευση της χώρας».
Τόνισε, ωστόσο, «ότι για να πάρουμε λεφτά από την Ευρώπη έχουμε δεσμευτεί και η προηγούμενη κυβέρνηση και αυτή η κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε διάφορες αλλαγές (...) δεν υπάρχει μια αλά καρτ σχέση με την Ευρώπη, "χρειάζομαι κάποια λεφτά, δώσε μου κάποια λεφτά". Δεν είναι έτσι. Δεν είναι αυτή η σύμβαση, δεν είναι αυτή η συνθήκη. Η συνθήκη είναι τι: "Οτι θέλω να προσχωρήσω στο μεγάλο κίνημα των αλλαγών στην Ευρώπη, υπόσχομαι ότι πρέπει να κάνω αυτά και χρειάζομαι αυτά τα λεφτά"».
Σε αυτήν τη βάση, επέκρινε την κυβέρνηση διότι: «Σε κάθε ταξίδι οποιουδήποτε κυβερνητικού στελέχους στο εξωτερικό, υπάρχει η διαβεβαίωση ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ανακοίνωση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Ερχονται στην Ελλάδα, ασχολούνται με τα εφήμερα, ξεχνιούνται με τις κομματικές διαδικασίες και πάνε στο επόμενο ταξίδι όπου ανακοινώνουν και πάλι ότι θα έρθουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει ένα κενό λοιπόν και για να μην υπάρχει αυτό το κενό, το Ποτάμι θα παίξει αυτό το ρόλο. Τη Δευτέρα εμείς θα δώσουμε έναν πολύ συγκεκριμένο κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα σήμερα. Για την αγροτική παραγωγή, για την οικονομία, για το ΦΠΑ».
Η, δε, ρήση του «Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από επενδυτές. Ελληνες και ξένους» προϊδεάζει για μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν παραπέρα την περιλάλητη επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα, τη δραστηριότητα και παραπέρα κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.