ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ Εκθειάζουν τις ιδιωτικοποιήσεις και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη

Πώς αλλάζουν οι καιροί... Οσο ήταν αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδιζε ότι θα καταργήσει τις ιδιωτικοποιήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Μάλιστα, με τον ΟΤΕ και την Deutsche Telekom είχε βγει στα κεραμίδια. Τώρα; Μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και Οικονομίας Γ. Σταθάκη, με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ με την Κλαούντια Νέματ, εκπρόσωπο του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού μονοπωλίου, υπήρξε «ταύτιση απόψεων για τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «σε πολύ καλό κλίμα», καθώς οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης τόνισαν πως θα «επισπευστούν και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μπορέσει η χώρα να εκπληρώσει τους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020» και επισήμαναν τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να παίξει ο ΟΤΕ σε αυτήν τη διαδικασία. Η δε εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου εξέφρασε την «αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας».
Στις δηλώσεις του ο Γ. Δραγασάκης επισήμανε ότι οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες βρίσκονται «ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και χαρακτήρισε τον ΟΤΕ «εξαιρετικό παράδειγμα καλής συνεργασίας. Διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη δημιουργία των νέων δικτύων και στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη...».
Η Κλ. Νέματ είπε πως ο ΟΤΕ αποτελεί «επένδυση στρατηγικής σημασίας και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της DT στο εξωτερικό» και χαρακτήρισε το επενδυτικό πλάνο του Οργανισμού στην Ελλάδα «ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας»...