ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Spiegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο εξαιτίας του χρηματοδοτικού κενού

Για χρηματοδοτικό κενό στην Ελλάδα που μπορεί να φτάσει τα 20 δισ. ευρώ και θα οδηγήσει σε τρίτο δάνειο κάνει λόγο το «Spiegel».
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ εκτιμούν ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.
«Ήδη γίνονται υπολογισμοί για το πόσο θα κοστίσει η άρνηση μεταρρυθμίσεων, όταν οι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν φόρους και η οικονομία καταρρέει. Ειδικοί υπολογίζουν ότι εντός των επόμενων μηνών θα προκύψει πρόσθετο χρηματοδοτικό κενό ύψους 10 έως 20 δισ. ευρώ, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα ακόμη πακέτο βοήθειας που θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια», επισημαίνει το δημοσίευμα. 
«Μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία: αυτό είναι το δίλημμα που θέτουν οι ισχυροί της Ευρωζώνης», γράφει το «Spiegel», υποστηρίζοντας ότι οι δανειστές θεωρούν πως «δεν θα απομείνει τίποτα» από το πλεόνασμα το οποίο αναμενόταν να φθάσει στο 3% του ΑΕΠ φέτος. Επίσης ισχυρίζεται ότι οι χώρες της Ευρωζώνης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προετοιμάζονται «για τη χειρότερη των περιπτώσεων», μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Eυρωζώνη.