ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ Την Πέμπτη 4 Ιούνη, στη 1.30 μ.μ. στο υπουργείο Ναυτιλίας

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλά και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές, καλούν μια σειρά από σωματεία, την Πέμπτη 4 Ιούνη, στη 1.30 μ.μ. στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Από παλιότερη παρέμβαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠΤην κινητοποίηση οργανώνουν από κοινού το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής και Νήσων, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την υλοποίηση νέων ιδιωτικοποιήσεων, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση και για τον ΟΛΠ. Προωθεί με γοργούς ρυθμούς την παραπέρα ιδιωτικοποίησή του βγάζοντας στο σφυρί το 51% των μετοχών του», τονίζουν τα σωματεία στο κάλεσμά τους. Οπως εξηγούν, η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, «με όποια μορφή και αν γίνει, θα έχει άμεσα πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στα λιμάνια, τη ναυτιλία, τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και σε άλλους συναφείς κλάδους».
Ακόμα, σημειώνουν: «Η ιδιωτικοποίηση γίνεται γιατί το απαιτούν τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα και η ΕΕ. Δεν γίνεται για το καλό του λαού. Αποδείχτηκαν κούφια λόγια οι υποσχέσεις ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα εφαρμόσει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Κορόιδευαν συνειδητά το λαό για να του υφαρπάξουν την ψήφο και τη συναίνεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική. Η ζωή επιβεβαιώνει ότι όσο τα κλειδιά της οικονομίας κρατούν εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων στα λιμάνια, γενικότερα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».