ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Οχι» στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με οποιαδήποτε μορφή

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας, την Πέμπτη 4 Ιούνη, στη 1.30 μ.μ.
Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκφράζουν σωματεία της Αττικής και καλούν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 4 Ιούνη, στη 1.30 μ.μ., στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Την κινητοποίηση οργανώνουν από κοινού το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής και Νήσων, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την υλοποίηση νέων ιδιωτικοποιήσεων, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση και για τον ΟΛΠ. Προωθεί με γοργούς ρυθμούς την παραπέρα ιδιωτικοποίησή του, βγάζοντας στο σφυρί το 51% των μετοχών του», τονίζουν τα σωματεία. Οπως εξηγούν, η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, «με όποια μορφή κι αν γίνει, θα έχει άμεσα πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στα λιμάνια, τη ναυτιλία, τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και σε άλλους συναφείς κλάδους».
Σημειώνουν, ακόμα, ότι «αποδείχτηκαν "κούφια λόγια" οι υποσχέσεις ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα εφαρμόσει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Κορόιδευαν συνειδητά το λαό για να του υφαρπάξουν την ψήφο και τη συναίνεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική. Η ζωή επιβεβαιώνει ότι όσο τα κλειδιά της οικονομίας κρατούν εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων στα λιμάνια, γενικότερα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».
Απευθύνουν κάλεσμα για κινητοποίηση τόσο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, όσο και στην αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές, μέρος της οποίας αποτελούν και οι ιδιωτικοποιήσεις. Τέλος, σε σύσκεψη φορέων που οργάνωσε χτες η ΟΜΥΛΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, υπογράμμισε πως η κινητοποίηση των σωματείων θα τεθεί προς συζήτηση και στη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να παρθεί απόφαση συμμετοχής.