ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής: «Δεν θα μας κάνετε συμμέτοχους στην πολιτική σας»

Το ευχαριστήριο έγγραφο που έστειλε η περιφερειάρχης Αττικής στους εργαζόμενους της Περιφέρειας με αφορμή τη συμμετοχή και την εθελοντική εργασία τους στις εκδηλώσεις για την εβδομάδα οδικής ασφάλειας, στηλιτεύει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση.
Στο ευχαριστήριο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων προσπαθώντας να λύσει τα προβλήματά τους» και ότι «προωθεί ένα νέο υπόδειγμα εξουσίας, με τους εργαζόμενους συνδιαμορφωτές και συμμέτοχους, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος της Αττικής».
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής απαντούν ότι η περιφέρεια Αττικής δεν έχει λύσει κανένα από τα προβλήματα που έχουν τεθεί, και καλούν τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ευχαριστήριο έγγραφο προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής απέστειλε η Περιφερειάρχης, με αφορμή τη συμμετοχή και την εθελοντική εργασία τους στις εκδηλώσεις για την εβδομάδα οδικής ασφάλειας. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων προσπαθώντας να λύσει τα προβλήματά τους» και ότι «προωθεί ένα νέο υπόδειγμα εξουσίας, με τους εργαζόμενους συνδιαμορφωτές και συμμέτοχους προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος της Αττικής». (!!!)
Όπως τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται "λείψανα" για να λειτουργήσουν, έτσι κι εμείς δεν χρειαζόμαστε "ευχαριστήρια", αλλά λύση στα προβλήματά μας. Δεν μας αρκούν οι διαπιστώσεις, ούτε η έκφραση "συμπάθειας"…
Αλήθεια πόσο "έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων" και πώς διεκδικεί τη λύση στα προβλήματα, όταν τίποτα από όσα έχουν τεθεί κατ' επανάληψη δεν έχει επιλύσει;
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού, αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, και υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για 139 προσλήψεις.
  • Ανάκληση αυθαίρετων "μετακινήσεων", ικανοποίηση των αιτημάτων συναδέλφων για "μετακίνηση" με αντικειμενικά κριτήρια, σταμάτημα της "τιμωρητικής" εργασίας στις υπηρεσίες της ΠΕ Νήσων.
  • Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων αρμοδιοτήτων, της άμεσης και έμμεσης ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας, της αντιμετώπισης της υπερεντατικοποίησης της δουλειάς των συναδέλφων που εργάζονται στον τομέα αυτό, κλπ.
  • Μεταστέγαση των υπηρεσιών σε σύγχρονα, προσβάσιμα για όλους δημόσια κτίρια.
  • Αποζημίωση των συναδέλφων που χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους για την εκτέλεση υπηρεσίας, νομική κάλυψη των υπαλλήλων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, κλπ.
Είναι κοροϊδία να αναφέρεται ως κατάκτηση το "έργο" του ΚΤΕΟ Χολαργού, τη στιγμή που υπολειτουργεί, που τα δημόσια οχήματα πηγαίνουν στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, και οι υπόλοιπες υπηρεσίες των ΚΤΕΟ Αττικής παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ και ετοιμάζονται για να παραδοθεί τμήμα τους σε ΜΚΟ!!
Και βέβαια το κόλπο της "συνδιαμόρφωσης και συμμετοχής" των εργαζομένων στη διοίκηση και την εξουσία, είναι πολύ παλιότερο από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή και το κόμμα της. Ανήκει στα τερτίπια της σοσιαλδημοκρατίας, απ' όπου "παίρνει μαθήματα", της τακτικής τής ενσωμάτωσης που εφάρμοσε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός. Άλλωστε στην ίδια γραμμή βρίσκονται και τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Σύλλογο των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι όμως έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας. Έχουμε πείρα και ξέρουμε πως τα μόνα κριτήρια που συνδιαμορφώνουν την πολιτική της αστικής τάξης, των κομμάτων της και των μηχανισμών της, είναι τα μεγάλα συμφέροντα και τα κέρδη τους.
Δεν συνδιοικούμε - Δεν συναινούμε!
Δεν συναποφασίσαμε και δεν είναι προς όφελος των πολιτών της Αττικής το ότι δώσατε τα αποθεματικά της Περιφέρειας για να πληρώσει η κυβέρνηση στο ακέραιο τις δόσεις για ένα χρέος που δεν είναι του λαού, ότι συμβάλλετε και σεις στην αποδοχή ενός νέου "μνημονίου", ότι συνάπτετε συμβάσεις με εργολάβους καθαριότητας και ΜΚΟ, ότι πρωτοστατείτε στις ΚΟΙΝΣΕΠ, ότι έχετε αποδεχτεί ακόμα και αυτοί οι "κουτσουρεμένοι" εμβολιασμοί των παιδιών να γίνονται από ιδιώτες και ΜΚΟ, ότι συνεχίζετε τα "αντιπεριβαλλοντικά" έργα στο Γραμματικό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ότι προωθείτε το ξεπούλημα του Ελληνικού (αξιοποίηση το λέτε τώρα…), κ.ά.
Δεν θα μας κάνετε συμμέτοχους στην πολιτική σας!».