ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Και κλούβες και «διαμαρτυρία»

Συνεχίστηκε και χτες ο ντόρος γύρω από τη «διαμαρτυρία» που έκανε την Τετάρτη, παρέα με... τις κάμερες, η πρόεδρος της Βουλής, καθώς και το σχετικό διάλογό της με αστυνομικό διευθυντή. Ποιος ήταν ο λόγος της «διαμαρτυρίας»; Το γεγονός ότι κλούβες της αστυνομίας τοποθετημένες κάθετα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας έφραζαν το δρόμο στους διαδηλωτές - απεργούς από το χώρο της Υγείας, που επιθυμούσαν να συνεχίσουν τη διαδήλωσή τους.
Με άλλα λόγια, το πραγματικό γεγονός είναι ότι η ίδια ακριβώς απαράδεκτη πρακτική που ακολουθούσε ενάντια στις διαδηλώσεις η αστυνομία όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπό τις εντολές τότε των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται και σήμερα, υπό τις εντολές πλέον της συγκυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο που η κα Κωνσταντοπούλου δεν είναι μια διαδηλώτρια που διαμαρτύρεται στην αστυνομία που βλέπει μπροστά της. Είναι η πρόεδρος της Βουλής, που εκλέχθηκε σε αυτήν τη θέση ακριβώς από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει (και) αυτήν την απαράδεκτη πρακτική. Προς τι, λοιπόν, το σόου μπροστά στις κάμερες; Προς τι οι ερωτήσεις του τύπου «από πού παίρνετε εντολές»; Δε γνωρίζει, άραγε, ότι πολιτικοί προϊστάμενοι του «κυρίου αστυνομικού», με τον οποίο μιλούσε προχτές, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, και ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης;
Και κλούβες και «διαμαρτυρία» δηλαδή; Ε, αρκετά πια με το δούλεμα!