Με τη φράση «είμαστε διατιθέμενοι να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε το αντιλαϊκό περιεχόμενο της συμφωνίας, η οποία είναι «στην τελική ευθεία για την επίτευξή της».
Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρουν πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποστείλει κείμενο στους δανειστές με βάση το οποίο υπάρχει αισιοδοξία για συμφωνία. Από Βρυξέλλες και Βερολίνο αναφέρουν πως «έκλεισε» η αύξηση του ΦΠΑ με ενιαίο συντελεστή στο 18%, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και του χαρατσιού της «Αλληλεγγύης», σ' ένα συνολικό πακέτο μέτρων που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.
Ωστόσο για τους επιχειρηματικούς ομίλους η συμφωνία θα είναι επωφελής, καθώς όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ «στρατηγικός μας στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους με γενναίο επενδυτικό πρόγραμμα».
Υποσχέθηκε στους επιχειρηματικούς ομίλους και «εγχώρια εργαλεία για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων» και ανέφερε την δημιουργία της «Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας» αλλά και «ένταξη της Ελλάδας στο πακέτο Γιούνκερ» που μοιράζει ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις. Δεσμεύτηκε για την απλούστευση τους φορολογικού συστήματος και των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, για την αντιμετώπιση των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων και επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης για να μην εμποδίζονται επενδυτικά σχέδια.
Για όλα αυτά κάλεσε τους βιομηχάνους να στηρίξουν την κυβέρνηση, λέγοντας «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος», τους κάλεσε επίσης να βοηθήσουν την κυβέρνηση να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων με την αποδοχή των συλλογικών διαπραγματεύσεων (όχι όμως την αύξηση του κατωτάτου μισθού), λέγοντας πως δεν θα είναι εμπόδιο στην κερδοφορία τους, αφού «δεν είναι αντιαναπτυξιακό» και ωφελεί την «υγιή οικονομία».