ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Βάζει πλάτη για συμφωνία με ΕΕ και ευρώ

Να διασφαλίσει τη στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, ζήτησε ξανά ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό των Χανίων «Κύδων».
Συγκεκριμένα, είπε ότι «δεν μπορεί μια κυβέρνηση να παίζει με την πιθανότητα της δραχμής». «Η Ελλάδα», ισχυρίστηκε, «εάν μπει σε εθνικό νόμισμα, θα μπει σε μια περιπέτεια ανάλογη της Μικρασιατικής Καταστροφής. Θα ζήσουμε ασπρόμαυρες συνθήκες» συμπλήρωσε, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού, ώστε να δεχτεί την επόμενη συμφωνία με τους δανειστές και τα νέα επώδυνα μέτρα.
Αλλωστε, έσπευσε να εγγυηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το Ποτάμι θα στηρίξει όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, «προκειμένου η χώρα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά», ότι θα βάλει πλάτη με τις ψήφους του, για να περάσουν συμφωνία και μέτρα.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογές, ο Στ. Θεοδωράκης επανέλαβε πως το Ποτάμι «θα κατέβει μόνο του στις επόμενες εκλογές», ότι «δε θα συμπορευθούμε και δε θα γίνουμε σανίδα σωτηρίας ούτε για τη ΝΔ του παρελθόντος, ούτε βέβαια για τον ΣΥΡΙΖΑ του παρόντος», αφήνοντας βέβαια κάθε ενδεχόμενο ανοικτό, μόλις κρίνει ότι άλλαξαν...