ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση - καταγγελία για το σεμινάριο εργατοπατερισμού, της ΓΣΕΕ και των βιομηχάνων

Tο σεμινάριο εργατοπατερισμού που συνδιοργανώνουν η ΓΣΕΕ και Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.  Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Με οικοδεσπότη τη ΓΣΕΕ και τη ΣΕΣ θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Μάη ένα σεμινάριο εργατοπατερισμού με τον τίτλο: ''Προωθώντας και Ενδυναμώνοντας τον Κοινωνικό Διάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης'', όπου κύριοι ομιλητές θα είναι ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Βιομηχάνων, Businesseurope.
Είναι δείγμα του ρόλου της ΣΕΣ και των οργανώσεων της σε κάθε χώρα το με ποιο τρόπο προσπαθούν να μετατρέψουν τα συνδικάτα, όχι απλά σε γραφειοκρατικούς οργανισμούς, αλλά σε ανοιχτούς υποστηρικτές των αντεργατικών επιθυμιών του Κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα τόσα σεμινάρια που κάνει σε όλη την Ευρώπη η ΣΕΣ, με τη χρηματοδότηση και στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβάλουν στη νομιμοποίηση των απαιτήσεων των βιομηχάνων, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, τη νομιμοποίηση του λοκ άουτ, σε όσες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εργατικό κίνημα το έχει μπλοκάρει.
Τη στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση προετοιμάζει την υπογραφή νέου μνημονίου, η πραγματοποίηση ενός σεμιναρίου που υμνεί την ''ανταγωνιστικότητα'', την ''ανάπτυξη'', το ''κοινωνικό μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης'', δεν είναι τυχαία. Συμβάλει στη δημιουργία κλίματος αποδοχής των αντεργατικών μέτρων, αποδοχής της φτωχοποίησης του λαού, της πιο αποτελεσματικής χειραγώγησης του εργατικού κινήματος. Τα αποτελέσματα των κοινωνικών διαλόγων με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στην Ελλάδα είναι γνωστά. Η ΓΣΕΕ είναι αυτή που συνυπέγραψε τη μείωση του κατώτατου μισθού, την ακόμα μεγαλύτερη μείωση για τους νέους εργαζόμενους, αποδέχτηκε τις εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων, τα σύγχρονα δουλεμπορικά, κ.ά.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της Ελλάδος και της Ευρώπης, την προκλητική μάζωξη του συνδικαλισμού της γραφειοκρατίας και της ταξικής συνεργασίας, των χειροκροτητών της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Αθήνα. Καλούμε την Εργατική Τάξη να απεμπλακεί από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να δυναμώσει το ΠΑΜΕ και την πάλη της ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ».
Ενδεικτική η θεματολογία του σεμιναρίου
Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι ενδεικτική για τις πραγματικές επιδιώξεις των συνδιοργανωτών, δηλαδή την υποταγή του εργατικού κινήματος στις απαιτήσεις των εργοδοτών.
Αυτοί που επέβαλαν στη νέα γενιά εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα, με τεράστια ανεργία, ανασφάλεια, και εργασιακές σχέσεις λάστιχο, έρχονται να μιλήσουν για «Ανάπτυξη Δράσεων για τη Νεολαία».
Αυτοί που έχουν συνυπογράψει το σφαγιασμό των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ευρώπης και έχουν υποσκάψει τις Συλλογικές Συμβάσεις έρχονται να μιλήσουν για «Συλλογικές Διαπραγματεύσεις».
Αυτοί που έχουν μετατρέψει τη μητρότητα της εργαζόμενης γυναίκας σε «έγκλημα», έρχονται να μιλήσουν για «Ισότητα των Φύλων».
Αν και αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι η πλήρης μετατροπή των συνδικάτων στην πρόληψη και εκτόνωση των όποιων αγωνιστικών διαθέσεων, της όποιας αμφισβήτησης του ευρωμονόδρομου και της λογικής της «ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», γι' αυτό και κύριο θέμα θα είναι «Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στις κοινωνίες και οικονομίες που αλλάζουν».
Η σαπίλα της ταξικής συνεργασίας, της υποταγής στα «θέλω»  των πολυεθνικών και της ΕΕ δεν μπορεί να κρυφτεί. Η ΓΣΕΕ είναι αυτή που συνυπέγραψε τη μείωση του κατώτατου μισθού, την ακόμα μεγαλύτερη μείωση για τους νέους εργαζόμενους, αποδέχτηκε της εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων, τα σύγχρονα δουλεμπορικά, κ.ά. Ενώ ακόμη και τις όποιες Απεργίες προκήρυξε, τις κάλεσε κάτω από την πίεση των εργαζομένων, και τις υπονόμευσε με κάθε δυνατό τρόπο. Για αυτό έφτασαν στο σημείο να κάνουν κεντρική συγκέντρωση την 1η Μάη σε άδεια πλατεία.
Σε αυτό το δρόμο, της γραφειοκρατικοποίησης και της υποταγής του εργατικού κινήματος στις απαιτήσεις των εργοδοτών, η ΓΣΕΕ συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τη ΣΕΣ. Στην ΣΕΣ ανήκουν σχεδόν όλες οι Συνομοσπονδίες και οι Ομοσπονδίες ισχυρών κρατών της ΕΕ, οι οποίες έχουν στηρίξει την εφαρμογή όλων των αντεργατικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των τοπικών κυβερνήσεων, με τρανταχτά παραδείγματα στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και αλλού. Αυτές οι δυνάμεις με τη γραμμή τους έχουν βάλει στο περιθώριο, σπρώχνουν εκατομμύρια εργατών στον συμβιβασμό, στην απογοήτευση, τους αλυσοδένουν με τα δεσμά της ταξικής συνεργασίας και έτσι τα αντιλαϊκά μέτρα, εφαρμόζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης χωρίς καμία αντίσταση.
Το ΠΑΜΕ από την ίδρυση του, πιστό στις αρχές της ταξικής πάλης και του προλεταριακού διεθνισμού, κατήγγειλε τους «κοινωνικούς διαλόγους» ως μηχανισμό αφοπλισμού των εργαζομένων. Ανέδειξε το ρόλο της ΓΣΕΕ για την αρνητική κατάσταση του εργατικού κινήματος. Σταθερά αποκαλύπτει το ρόλο της ΣΕΣ, ως το δεξί χέρι της Κομισιόν ενάντια στο εργατικό κίνημα.

το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο», τονίζοντας ότι «με τη δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με σωματεία γερά, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και στους κλάδους».