ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Σύσκεψη των δυνάμεων της Κοινωνικής Συμμαχίας

Σύσκεψη ανάμεσα στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στην ΠΑΣΥ, στο ΜΑΣ και την ΟΓΕ, με θέμα τον κοινό βηματισμό απέναντι στην υπογραφή της επερχόμενης αντιλαϊκής συμφωνίας, του νέου μνημονίου, έγινε χτες στα γραφεία του ΠΑΜΕ. Τη σύσκεψη απασχόλησε ο σχεδιασμός, ώστε να συζητηθεί σε κάθε ΔΣ συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών και της φτωχής αγροτιάς, στους φοιτητικούς - σπουδαστικούς και γυναικείους συλλόγους, το κάλεσμα για άμεση αγωνιστική απάντηση στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία.
Αποφασίστηκαν κοινές παρουσίες της συμμαχίας στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα καταστήματα, στους αγρότες, στα πανεπιστήμια, στις λαϊκές γειτονιές. Ακόμη, να στηριχτούν όλες οι πρωτοβουλίες των φορέων, όπως η μέρα πανελλαδικής δράσης της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη, με αιχμές τα χρέη και το Φορολογικό. Ολα αυτά να καταλήγουν σε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις, στις 11 Ιούνη, στο φόντο της προετοιμασίας για απεργιακή απάντηση. Στο κοινό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, σημειώνεται:
«Να βρεθούμε όλοι στους χώρους δουλειάς των εργαζομένων, στα καταστήματα με τους αυτοαπασχολούμενους, στα χωριά και στα χωράφια με τους αγρότες, στα πανεπιστήμια και τις σχολές, και στις εργατογειτονιές και να συζητήσουμε με τις γυναίκες. Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση που δεχόμαστε μόνος του και δεν υπάρχουν σωτήρες που δίνουν λύση στα προβλήματα.
Να δυναμώνει η συμμαχία. Μια συμμαχία που στόχος της είναι να πατάει γερά στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στους τόπους μόρφωσης και κατοικίας, στις πόλεις, στα χωριά. Για να δώσουμε άμεση απάντηση στο νέο μνημόνιο που το λογαριασμό θα τον πληρώσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική. Για την ανατροπή της εξουσίας των επιχειρηματικών ομίλων».