ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΠΑΜΕ: Παρέμβαση της ITUC υπέρ της υπογραφής νέου μνημονίου στην Ελλάδα

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ITUC (τη γνωστή διεθνή συνδικαλιστική οργάνωση - όργανο των πολυεθνικών), η οποία συμβάλλει στην εκστρατεία τρομοκράτησης του Ελληνικού Λαού, στην εκστρατεία προώθησης μιας νέας συμφωνίας που θα συνεχίσει τον σφαγιασμό των Ελλήνων εργαζομένων. Με δελτίο τύπου της η ITUC επικρίνει το ΔΝΤ για τη «σκληρή» του στάση στις διαπραγματεύσεις, σε αντίθεση με τη «φιλεργατική» Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η ITUC, όπως και η ΓΣΕΕ αξιοποιούνται για να στοιχίσουν τους Έλληνες εργαζόμενους πίσω από μια Κυβέρνηση και μια συμφωνία που θα συνεχίζει το τσάκισμα του Λαού. Ειδικότερα, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, η ITUC παίρνει θέση υπέρ του ενός ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου έναντι του άλλου, καλώντας τους εργαζόμενους να γίνουν υποστηρικτές τής ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων.
Η παρέμβαση της ITUC, όπως και η ΓΣΕΕ στην Ελλάδα, στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να κάνουν την εργατική τάξη να συνυπογράψει τη σφαγή της. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν από τους εργαζόμενους.
Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την εφαρμογή ΟΛΩΝ των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων Κυβερνήσεων, ενώ προετοιμάζει τον τρόπο με τον οποίο θα πιέσει τον Ελληνικό Λαό να αποδεχτεί ένα νέο μνημόνιο. Οι όποιες διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ και Ελληνικής Κυβέρνησης, δεν αφορούν ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ την επανάκτηση των απωλειών του Ελληνικού Λαού. Οι διαπραγματεύσεις αφορούν στη στήριξη των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Οι πραγματικές οργανώσεις των εργαζομένων -και όχι οι καλά αμειβόμενοι εργατοπατέρες της ITUC- αυτή τη στιγμή οργανώνουν και προετοιμάζουν την εργατική τάξη να απαντήσει στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι στη μάχη προετοιμασίας Μεγάλης Απεργιακής Απάντησης στο Νέο Μνημόνιο, ενώ πάνω από 200 -μέχρι τώρα- συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας, καλούν σε συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη ενάντια στη νέα συμφωνία».