ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Γραμ. Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ: Κάλεσμα συνέχισης της πάλης για φθηνή, συχνή, αξιόπιστη συγκοινωνία

Κάλεσμα στις Επιτροπές Αγώνα στις αστικές συγκοινωνίες μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, τις επιτροπές ανέργων, ταξικά σωματεία από άλλους χώρους, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, σωματεία συνταξιούχων να εντείνουν την πάλη για φθηνή, συχνή, αξιόπιστη συγκοινωνία, για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των επιβατών σε όλο το Λεκανοπέδιο απευθύνει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει τίποτα καλό να δώσει για το λαό, θα εφαρμόσει με άλλο μείγμα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική σημειώνει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν περιλαμβάνει τίποτα θετικό για την αστική συγκοινωνία και την επίλυση του βασικού προβλήματος μετακίνησης των ανέργων και των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Απευθυνόμαστε στους ανέργους, στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική, στα παιδιά του λαού που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, στις σχολές κατάρτισης, δηλώνοντας ότι ο αγώνας για την ανακούφιση του λαού και η πάλη για σύγχρονες, ασφαλείς, τακτικές, φτηνές συγκοινωνίες συνεχίζεται.
Η εναλλαγή της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει τίποτα καλό να δώσει για το λαό.
Η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει με άλλο μείγμα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που συμμετέχουν στην ένωση των συμφερόντων του κεφαλαίου, στην Ευρωπαϊκή Ένωση δηλαδή.
Το πρόγραμμα της κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν περιλαμβάνει τίποτα θετικό για την αστική συγκοινωνία και την επίλυση του βασικού προβλήματος μετακίνησης των ανέργων και των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών.
  • Καμία αναφορά για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των φοιτητών και σπουδαστών, των μαθητών και για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Καμία αναφορά για μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
  • Παραμένουν τα εκατοντάδες παροπλισμένα λεωφορεία και τρόλεϊ, το μειωμένο προσωπικό και οι μειωμένοι μισθοί, που συμβάλλουν στην όξυνση του προβλήματος της ελλιπούς και ακριβής μεταφοράς του λαού.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις αστικές συγκοινωνίες με το πλαίσιο πάλης που έδρασαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζουν και σήμερα να αντιπαλεύουν τα αντεργατικά μέτρα, γιατί τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται.
Καλούμε τις Επιτροπές Αγώνα στις αστικές συγκοινωνίες μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, με τις επιτροπές ανέργων, ταξικά σωματεία από άλλους χώρους, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, σωματεία συνταξιούχων να οργανώσουν και να κλιμακώσουν την πάλη για φθηνή, συχνή, αξιόπιστη συγκοινωνία, για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των επιβατών σε ΟΛΟ το Λεκανοπέδιο.

Απαιτούμε:
  • Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, ΑμΕΑ και των χαμηλοσυνταξιούχων.
  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.
  • Άμεση έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την επισκευή του στόλου (τρένα - λεωφορεία - τρόλεϊ - τραμ).
  • Διεύρυνση του συγκοινωνιακού έργου και κάλυψη των αναγκών σε όλη την Αττική.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα. Επαναπρόσληψη των απολυμένων και επαναφορά των υποχρεωτικά μεταταγμένων».