ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΜΕ: Τέρμα πια στην κοροϊδία - Να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία - Κάτω τα μνημόνια παλιά και νέα

Οι εξελίξεις και ο σχεδιασμός δράσης για το επόμενο διάστημα τέθηκαν στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.
Την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο μέσα στην εργατική τάξη, τη νεολαία και το κίνημα, η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν τον δρόμο με την ενσωμάτωση και την παθητική αναμονή, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, της εργατικής τάξης, για το λαό τόνισε στην εισήγησή του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. (Διαβάστε όλη την εισήγηση στο συνημμένο).
Χαιρέτησαν επίσης εκπρόσωποι της Κοινωνικής Συμμαχίας και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω)
«Η κυβέρνηση πατώντας πάνω σε ελπίδες και προσδοκίες εργαζομένων προσπαθεί να περάσει ευκολότερα τα σχέδια της, προωθώντας νέα συμφωνία με τους “εταίρους” βαφτίζοντας το νέο μνημόνιο ως συμφωνία και την τρόικα ως θεσμικό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας.
Η συγκυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση νέου προγράμματος, που με διάφορες παραλλαγές φαίνεται ότι θα καταλήξει σε συμβιβασμό που αυτό θα σημάνει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, συνέχιση του Γολγοθά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πέρρος.
Υπογράμμισε ότι η εργατική τάξη και το κίνημα της οφείλει να αποκρούσει τα ψευδεπίγραφα συνθήματα της εθνικής ομοψυχίας και περηφάνιας.
«Πατριωτισμός για εμάς είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Κριτήριο για εμάς είναι η κάλυψη των συγχρόνων λαϊκών αναγκών και όχι η κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι.
Ο λαός, το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να είναι ούτε θεατής ούτε χειροκροτητής των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των αφεντικών, να μην εγκλωβίζεται στα σχεδία του κεφαλαίου για νέα μνημόνια και διαπραγματεύσεις. Αντίθετα πρέπει να είναι πρωταγωνιστής-αγωνιστής για τα δικαιώματα του, για την κάλυψη των απωλειών και των σύγχρονων διεκδικήσεων, για αλλαγές και ανατροπές, για άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Η εργατική τάξη και το κίνημα της δεν έχει κανένα συμφέρον να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική για τα νέα «μνημόνια» που θα τους φέρει έστω κι αν τα ονομάζει περηφάνια. Χωρίς διεκδικητική πίεση, ταξική πάλη δεν υπάρχει προοπτική, δεν υπάρχει ελπίδα.
Η γραμμή αντιπαράθεσης λοιπόν, εξειδικεύεται στα βασικά-γενικά αιτήματα: Κάλυψη απωλειών και δικαιωμάτων, πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών, ανάπτυξη για το λαό. Δε μας φτάνουν κάποια ψίχουλα ούτε η ελεημοσύνη. Απαιτούμε, διεκδικούμε όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα δικαιούμαστε».
Ο Γ. Πέρρος προειδοποίησε ότι θα επιχειρηθεί η προσαρμογή του συνδικαλιστικού κινήματος στις ανάγκες της πολιτικής της νέας κυβέρνησης. «Κάτω από την σημαία της κοινωνικής συνοχής, της συναίνεσης, των κοινωνικών διαλόγων θα αναδιοργανώσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό για να βάλουν εμπόδια στην άνοδο της ταξικής πάλης και στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ».
Οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών είναι πάνω απ’ όλα και στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ τόνισε στην εισήγηση προσθέτοντας ότι πρέπει να καλλιεργηθεί η άνοδος των διεκδικήσεων και απαιτήσεων της εργατικής τάξης. Να μην αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τα όποια νέα μέτρα, να ζουν με τα ψίχουλα.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με όλες τις δυσκολίες και κυρίως με όλους εκείνους τους μηχανισμούς που στέκονται εμπόδιο και να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Μέσα από τις καθημερινές μάχες για όλα τα επείγοντα προβλήματα, εργοστάσιο το εργοστάσιο, κλάδο τον κλάδο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, καράβι το καράβι, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό, μέσα από τη λειτουργία των Σωματείων και συλλόγων μας, μέσα από τις συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, μέσα από τις αρχαιρεσίες θα δώσουμε το δικό μας παρόν στις εξελίξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη δική μας ψήφο εμπιστοσύνης στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να δηλώσουμε παρόντες, τόνισε ο Γιώργος Κοκκολάρας από την Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.
Το συνεπές αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων έχει δώσει σκληρούς αγώνες, πολυήμερα μπλόκα, αψηφώντας την κρατική καταστολή και τα αγροτοδικεία, τόνισε ο Γιώργος Γκικόπουλος από την Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ.
Εν όψει της 8ης Μάρτη αποφασίσαμε να αναδείξουμε την ανάγκη διεκδίκησης της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία, σημείωσε η Μαιρίνη Στεφανίδηπρόεδρος της ΟΓΕ.
Τους αδελφικούς και αλληλέγγυους χαιρετισμούς της Γραμματείας και του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας εξέφρασε εκ μέρους της ΠΣΟ ο Βαλεντίν Πάντσο.
Την επιχειρούμενη προβοκάτσια σε βάρος του Ριζοσπάστη και του ΚΚΕ (ότι τάχα η εφημερίδα δημοσίευσε διαφήμιση της Coca-Cola κατά τη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας των εργαζομένων της στη Θεσσαλονίκη), κατήγγειλε από το βήμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, Γιάννης Φραγκίδης.