ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Συγκυβέρνηση: Δεν διευκρινίζει εάν η συμφωνία θα επικυρωθεί από τη Βουλή

Αποφεύγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ξεκαθαρίσει εάν η συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης θα τεθεί προς ψηφοφορία στη Βουλή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι νομικά δεν απαιτείται η επικύρωση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο, δημιουργώντας εύλογα υποψίες ότι αναζητούνται τρόποι για να αποτραπεί η σχετική συζήτηση.
«Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες -επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς», δήλωσε στο «Βήμα Fm».
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφυγε να απαντήσει εάν η επικύρωση της συμφωνίας θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο μέρες που θα το ανακοινώσουμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή. Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο, τρεις μέρες» απάντησε στη σχετική ερώτηση.
Σε άλλη συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ» επανέλαβε ότι δεν είναι δεσμευτική η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, ενώ, ερωτώμενος εάν θα επικυρωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απάντησε: «Δεν υπάρχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ειδικά για τέτοια θέματα, στο λεξιλόγιο αυτής της κυβέρνησης».