ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Μεγάλο ενδιαφέρον» της Κίνας για τις ιδιωτικοποιήσεις

πάντα σε εφαρμογή της αναζήτησης μιας «πολυεπίπεδης» εξωτερικής πολιτικής, για τα συμφέροντα βέβαια της άρχουσας τάξης, ο Ν. Κοτζιάς συναντήθηκε χτες με τον πρέσβη της Κίνας, Xiaoli Zou.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «εξαιρετικό κλίμα». Αποτυπώνοντας το ενδιαφέρον των δύο πλευρών για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όφελος των επιχειρηματικών τους ομίλων, διαχέεται ότι «συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις και οι προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης και ανάπτυξής τους στον οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό τομέα». Κατατέθηκαν δε και ιδέες για «εμβάθυνση της συνεργασίας» σε τομείς όπως ο Πολιτισμός και η Ερευνα.
Οπως σημειώνεται από στελέχη του ΥΠΕΞ, «η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεών της με την Κίνα, η οποία κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των νέων οικονομικών δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο». Στο ίδιο πλαίσιο βεβαιώνουν ότι υπάρχει «μεγάλο ενδιαφέρον της Κίνας για εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις». Σε αυτή τη βάση, διαχέεται ότι ο Ν. Κοτζιάς επισήμανε την «ιδιαίτερη ευαισθησία της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα εργασιακών σχέσεων», επιβεβαιώνοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προτίθεται να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, με διαφοροποιήσεις σε ορισμένους όρους υλοποίησής τους και βάζοντας «φερετζέδες» δήθεν «ιδιαίτερης ευαισθησίας» για τους εργαζόμενους...