ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Για το λιμάνι του Πειραιά συζήτησαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κίνας

Nα σεβαστεί η ελληνική κυβέρνηση τις συμφωνίες που υπάρχουν για το λιμάνι του Πειραιά ζήτησε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία.
Η συγκεκριμένη πληροφορία δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ελπίζω ότι οι δύο πλευρές θα σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους. Η Κίνα επιθυμεί να συνεργασθεί με την Ελλάδα για να μετατραπεί το λιμάνι αυτό σε διαμετακομιστικό κόμβο ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη», φέρεται να είπε ο Λι Κετσιάνγκ στον Αλέξη Τσίπρα. «Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει τις μεγαλύτερες νομικές εγγυήσεις προς τις κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», δήλωσε επίσης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παραδέχθηκε ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί «σημαντικό σχέδιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες» και δεσμεύτηκε ότι «η Ελλάδα θα παράσχει περισσότερη προσοχή και στήριξη».
Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα θιγεί η συμφωνία που παραχωρεί ένα μεγάλο μέρος του λιμανιού στην Cosco.