ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Αυταπάτες στον λαό ότι θα συγκαταλέγεται στους κερδισμένους των διαπραγματεύσεων στην ΕΕ

Σε λύση από την οποία θα κερδίζουν όλοι ευελπιστεί η κυβέρνηση, με τον Αλ. Τσίπρα να καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό ότι είναι δυνατόν να συγκατελέγεται στους κερδισμένους των παζαριών που βρίσκονται σε εξέλιξη, με γνώμονα της κάθε πλευράς τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Stern», ισχυρίζεται πως «η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα» και προσθέτει: «Είμαι υπέρ μίας λύσης που κερδίζουν οι πάντες. Μιας λύσης win - win. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από το διχασμό».
Απευθυνόμενος τόσο στην ΕΕ όσο και στην ντόπια αστική τάξη διαβεβαιώνει πως «αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα». Εξακολουθεί βεβαίως να κρατά κλειστά τα χαρτιά της κυβέρνησης για το ποιες ακριβώς θα είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις, ακριβώς για να συγκαλύπτει το αντιλαϊκό περιεχόμενό τους που το επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τελούν υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ, έχουν τη συγκατάθεση της ΕΕ και τις επιδοκιμασίες των ντόπιων βιομηχάνων.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρεται και στη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Εγκαταλείποντας τα... κοσμητικά επίθετα με τα οποία τη στόλιζε προ ολίγου καιρού, στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσωποποιήσει τις αιτίες της κρίσης και των βασάνων του λαού, εξωραΐζοντας τις πραγματικές, αναφέρει: «Την γνώρισα ως ευγενικό άνθρωπο. Δεν είναι τόσο αυστηρή όσο θα περίμενε κανείς από τα δημοσιεύματα του Τύπου». Προσθέτει πως είναι πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας, που δεν ενδιαφέρεται να θέσει το μέλλον της Ευρώπης σε κίνδυνο.