ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κινητοποιήσεις στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας

Λεμεσός: Μετά τη 24ωρη απεργία τους τη Παρασκευή 14 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, προχώρησαν και σε αποχή από οποιαδήποτε υπερωριακή απασχόληση γι αυτό το Σαββατοκύριακο, 
Με συμφωνία που έγινε με τις συντεχνίες, εξυπηρετούνται κανονικά τα κρουαζιερόπλοια και τα ξένα πολεμικά πλοία που ναυλοχούν στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ θα εξυπηρετηθεί το απόγευμα και ένα πλοίο που εξάγει πορτοκάλια, λόγω ακριβώς της ευαισθησίας του φορτίου του.
Ο κ. Ππούρος πρόσθεσε ότι υπό κανονικές συνθήκες αναμενόταν να εξυπηρετηθούν γύρω στα επτά πλοία αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ σημείωσε ότι «τα μέτρα έχουν επεκταθεί και στο λιμάνι της Λάρνακας, όπου έχουμε αίτημα εξυπηρέτησης από τέσσερα δεξαμενόπλοια, τα οποία είναι έτοιμα να εκφορτώσουν, αλλά και αυτά θα εξυπηρετηθούν τη Δευτέρα».
Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι ο μεγάλος φόρτος εργασίας που έχει συγκεντρωθεί θα μπορέσει να απορροφηθεί τη Δευτέρα.
Από την πλευρά του, ο ΓΓ της Συντεχνίας Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ), Ανδρέας Γεωργίου, δήλωσε ότι η απόφαση για αποχή των εργαζομένων από υπερωριακή απασχόληση γι αυτό το Σαββατοκύριακο, αποτελεί ένα μέτρο διαμαρτυρίας για τη μη διαβούλευση με τις συντεχνίες, κατά την έγκριση του πρόσφατου προϋπολογισμού της Αρχής Λιμένων, όπου εφαρμόστηκαν μειώσεις στα επιδόματα βάρδιας και υπερωρίας.
Είπε επίσης πως, παρά την επισήμανση από την Επιτροπή Οικονομικών ότι πρέπει πρώτα να γίνει διαβούλευση με τις συντεχνίες για να εγκριθεί στον προϋπολογισμό η μείωση στις βάρδιες και στις υπερωρίες, αυτό δεν έγινε από την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι "αυτό είναι παραβίαση της συλλογικής σύμβασης και των όρων εργασίας των υπαλλήλων".
Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργίου, οι μειώσεις αυτές στη δημόσια υπηρεσία δεν είναι δίκαιες για τους εργαζόμενους της Αρχής, αφού μόνο στη δική τους περίπτωση υπάρχει υποχρεωτική εργασία το Σαββατοκύριακο, ώστε να εξυπηρετούνται τα πλοία 24 ώρες το 24ωρο.