ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αν. Σαμαράς: Μείωση στο 15% της φορολογίας στα επιχειρηματικά κέρδη

Μείωση της φορολογίας στα κέρδη στο 15% από 25% υπόσχεται στους επιχειρηματικούς ομίλους ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην εφημερίδα «Αγορά».
Αναφέρει πως από τον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί το 2015 θα πέσει ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια. Αντίθετα για τον ΕΝΦΙΑ δεσμεύεται ότι θα τον διατηρήσει μειωμένο για πολλά χρόνια, ενώ υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο χαράτσι στα ακίνητα θα ήταν προσωρινό.
Αναφέρει χαρακτηριστικά «μειώσαμε το «χαράτσι» 15% το 2013 για όλους. Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ' ότι το 2012. Και οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ' ότι την προηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015».
Επίσης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει πως θα επιδιώξει «κυβέρνηση συνεργασίας με όλους όσοι συμμερίζονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τις μεταρρυθμίσεις» από την οποία δεν αποκλείει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου αν τελικά μπει στη Βουλή.
Αποδέχεται πως ο λαός πρέπει να πληρώσει το χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται, ενώ απορρίπτει μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος λέγοντας ότι «δεν κάνει πανευρωπαϊκές συνδιασκέψεις για όσα ήδη έχεις πετύχει ή είσαι πολύ κοντά στο να τα πετύχεις» καθώς θεωρεί ότι το τελευταίο βήμα για το χρέος είναι «να επεκτείνουμε την εξόφληση, για αρκετά χρόνια στο μέλλον».
Ωστόσο κάθε μέθοδος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που συμφωνήθηκε με τους δανειστές συνοδεύτηκε από σκληρά και μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα.