ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Νέα δίκη για συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Η Δικαιοσύνη αξιοποιεί τη μηνυτήρια αναφορά του κόμματος Δράση από το Μάη του 2010 για να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες

Σε δίκη παραπέμπονται, για άλλη μια φορά, στις 19 Φλεβάρη στελέχη του ΠΑΜΕ, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης σε βάρος όσων συμμετέχουν στους ταξικούς αγώνες. Η δίωξη στρέφεται κατά των συνδικαλιστών Γιώργου Πέρρου, Χρήστου Κατσώτη και Θοδωρή Κούτρα και ασκείται στη βάση της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε σε βάρος του ΠΑΜΕ, το Μάη του 2010, το κόμμα Δράση, που τώρα συνεργάζεται εκλογικά με το Ποτάμι.
Την περίοδο εκείνη βρίσκονταν σε εξέλιξη απεργιακοί και άλλοι αγώνες, ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, με μπροστάρηδες τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η Δράση, αναλαμβάνοντας δράση για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητούσε να «διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη μελών της διοικήσεως του ΠΑΜΕ, καθώς και τυχόν άλλων ηθικών ή φυσικών αυτουργών των παραπάνω παρανόμων πράξεων που θα προκύψουν από την προδικασία».
Επί της ουσίας, η Δράση ζητούσε να ποινικοποιηθούν το δικαίωμα στην απεργία, η περιφρούρηση του δικαιώματος αυτού, η υπεράσπιση απολυμένων εργατών, ακόμα και ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων, με το πρόσχημα ότι οι εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις οδηγούν σε «πλήρη απαξίωση της εθνικής οικονομίας, ειδικά σε μια περίοδο πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσεως, ως στάδιο που θα επιφέρει ραγδαίες κοινωνικές εξελίξεις και σφοδρές κοινωνικές συγκρούσεις...».
Η δίωξη που ασκείται τώρα, αφορά τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΜΕ σε κινητοποιήσεις που έγιναν στις 21 Απρίλη 2010 στον τουρισμό - επισιτισμό, στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ σέρνονται σε δίκη με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες, επειδή βρέθηκαν μαζί με το Συνδικάτο Τουρισμού - Επισιτισμού και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρετανία», «King George» και «Athens Plaza» να δίνουν τη μάχη και σ' αυτούς τους χώρους, για να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, να απαγορευτούν οι απολύσεις και για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Παραμονές εκλογών η κυβέρνηση μαζί με μηχανισμούς του κράτους και της Δικαιοσύνης συνεχίζουν και κλιμακώνουν την απόπειρα καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Αξιοποιούν τη γνωστή μήνυση του κόμματος Δράση του επιχειρηματία Στ. Μάνου σε βάρος του ΠΑΜΕ με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες, επειδή στέκεται στην πρωτοπορία των εργατικών - λαϊκών αγώνων.
Το ΠΑΜΕ δηλώνει, για άλλη μια φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι κανένας εκφοβισμός, κανένας εκβιασμός, καμία δίωξη δεν πρόκειται να το οδηγήσουν να υποστείλει τη σημαία του δίκαιου αγώνα της εργατικής τάξης. Θα συνεχίσει ανυποχώρητα την πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέχρι να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν, που σήμερα τον ιδιοποιείται η τάξη που εκπροσωπεί ο Μάνος. Να είναι σίγουροι ότι το ταξικό κίνημα, τα στελέχη του δεν πρόκειται να φοβηθούν, να κάνουν πίσω. Πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουν την οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης, όπως χρόνια τώρα κάνουν.
Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν μαζικά στα ταξικά συνδικάτα, να αποκρούσουν την κυβερνητική και κρατική καταστολή και αυταρχισμό, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».