ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Βεβαίως θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μέσα στην ΕΕ

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τις συμφωνίες και τις συνθήκες της ΕΕ, που είναι η μήτρα των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων.
Μιλώντας στην τηλεόραση του «ANT1», ξεκαθάρισε πως «βεβαίως και θα σεβαστούμε τις θεσμικές μας δεσμεύσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεσμεύσεις που εκπορεύονται από τις ίδιες τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Για μια ακόμα φορά, αποδέχεται και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, κάτι που σημαίνει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε την παραμικρή διάθεση να φέρει έστω αντιρρήσεις στις πολιτικές ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων.
Απέφυγε ξανά να απαντήσει συγκεκριμένα και με σαφήνεια για το ποιο θα είναι το αφορολόγητο όριο που θα θεσμοθετήσει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι θα πληρώσουν το φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.
Για το ίδιο θέμα ούτε ο στενός του συνεργάτης Νίκος Παππάς δεν απάντησε στο ΣΚΑΪ, λέγοντας μάλιστα πως θα ήταν «ανεύθυνο να διατυπώσουμε τώρα με βεβαιότητα μια φορολογική κλίμακα». Προκαλεί εντύπωση που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να μιλήσει συγκεκριμένα για ένα θέμα για το οποίο ισχυρίζεται ότι θα εφαρμόσει φιλολαϊκά μέτρα.
Το ίδιο στέλεχος δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί τους όρους της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης, λέγοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους εταίρους για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η παρούσα δανειακή σύμβαση, περί αυτού πρόκειται» και επανέλαβε τον εκβιασμό πως μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει «καθαρή εντολή, θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».