ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Θα ζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις

«Θα ζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις», δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας και σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει «για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, εθνικής αναγέννησης».
Προσθέτει ότι «θα συγκροτήσουμε μια ισχυρή πολυσυλλεκτική κυβέρνηση», ενώ για το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών δηλώνει «δεν είναι αυτή η επιδίωξή μας».
Αποφεύγει να απαντήσει για την σοβαρή πιθανότητα μιας νέας παράτασης του υπάρχοντος μνημονίου και αναφέρει μόνο ότι μετά τι εκλογές θα γίνει «μια ουσιαστική διαπραγμάτευση, για πρώτη φορά». Ωστόσο παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν θα παραταθεί το μνημόνιο για όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις, αλλά και ποια μέτρα θα συμφωνηθούν με τους δανειστές για την αποπληρωμή του χρέους, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ότι πρέπει να πληρωθεί από το λαό.
Για μία ακόμα φορά αποφεύγει να πει συγκεκριμένα τι θα γίνει με την φορολογία στα ακίνητα. Επαναλαμβάνει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί «με έναν φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με προοδευτική κλιμάκωση», αλλά δεν εξηγεί ούτε το πότε θα γίνει, ούτε ποιο θα είναι το όριο πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται ο νέος φόρος.
Σε ερώτηση για το ΚΚΕ αναφέρει, πως «η περιθωριοποίηση σε τόσο κρίσιμες ιστορικές περιόδους, δεν του ταιριάζει». Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η σταθερή εναντίωση του ΚΚΕ στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές συμφωνίες, στο ΝΑΤΟ και τα εγκλήματά του, στους επιχειρηματικούς ομίλους που καρπώνονται τον πλούτο που παράγει ο εργάτης είναι «περιθωριοποίηση». Προφανώς για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «άνοιγμα» είναι να αγκαλιάζει την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους κεφαλαιοκράτες μαζί με βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που ψήφιζαν και μια και δυο τα μνημόνια.