ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα και προς τις τουριστικές επιχειρήσεις

Τη δέσμευση προς τους ξενοδόχους ότι δεν θα αυξήσει τη φορολογία ανέλαβε από τη Ρόδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Διαβεβαίωσε το τουριστικό κεφάλαιο ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ της διαμονής από το 6,5% στο 13% και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει συμφωνήσει την αύξηση του ΦΠΑ με την τρόικα.
Το συγκεκριμένα θέμα, δηλαδή η μη αύξηση του ΦΠΑ, είναι αίτημα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που με πρόσφατη μελέτη (της εταιρείας Ernst & Young) που παρουσίασε εκτιμά πως οι απώλειες στον τουριστικό τομέα θα είναι από 415 εκατ. ευρώ έως 680 εκατ. ευρώ αν εφαρμοσθεί η αύξηση του ΦΠΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι στόχος του κόμματος του είναι η αυτοδυναμία και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για διαφθορά λέγοντας πως «η τρόικα φεύγει και παίρνει μαζί της το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια».
Δεν λησμόνησε τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει «τη μάχη της προοδευτικής αλλαγής» και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «δεν έκαναν ποτέ διαπραγμάτευση» για να καταδείξει πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί και διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα Grexit για τον ΣΥΡΙΖΑ.