ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Είμαστε με τους επενδυτές διαβεβαιώνει ο Αντ. Σαμαράς και ζητά τη στήριξή τους

Με σαφή την πρόθεσή του να καταδείξει πως η ΝΔ μπορεί καλύτερα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη στήριξη των κεφαλαιοκρατών κατά τα εγκαίνια της επέκτασης του Προβλήτα III στον Πειραιά που παραχωρείται στην COSCO.
Κατά την ομιλία του ανέφερε πως ο ίδιος και η ΝΔ «είμαστε με τους επενδυτές» και πρόσθεσε πως «οι άλλοι είναι με εκείνους που προτιμούν να καταπατείται η δημόσια περιουσία». Επιχείρησε να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σαν πολέμιο της παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, λέγοντας πως «είναι ένα συνονθύλευμα από συνιστώσες αριστεριστών του πιο παρωχημένου κρατισμού, που ζητάει να μας κυβερνήσει. Αντίθετα, η δική μου η παράταξη θέλει περισσότερες επενδύσεις σαν αυτή που σήμερα εγκαινιάζουμε».
Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαβεβαιώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κρατιστής», πως θα θέλει την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες μέσω κοινοπραξιών με το δημόσιο και πως για την COSCO ξεκαθάρισε πως δεν επιδιώκει την κατάργηση της σύμβασης.
Ο Αντώνης Σαμαρά ζήτησε να στηριχθεί η ΝΔ και όχι οι αντίπαλοί της που «οδηγούν την Ελλάδα σε ατύχημα, που δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε». Επανέλαβε τη δέσμευσή του προς τους κεφαλαιοκράτες πως «θα δώσουμε ώθηση στην Ελλάδα να προχωρήσει στο δρόμο της Ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας».