ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Τη λογική της «καμμένης γης» υιοθετεί από τώρα ο Αλέξης Τσίπρας

Τη λογική της «καμμένης γης» από την προεκλογική περίοδο υιοθετεί ανοιχτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δηλώσεις του από την Καρδίτσα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά, «κάποτε οι κυβερνήσεις συνήθιζαν να λένε ότι παρέλαβαν "καμένη γη". Λοιπόν εμείς δεν έχει νόημα να το πούμε αυτό, διότι παραλαμβάνουμε μια διαλυμένη οικονομία και μια διαλυμένη παραγωγική βάση».
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το πήχη των προσδοκιών των ψηφοφόρων του κόμματος, πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες. Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι για τους αγρότες απέφυγε να δεσμευτεί συγκεκριμένα. «Πρέπει να δούμε πως θα προχωρήσουμε σε κάποιες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα, μια προοπτική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το υψηλό κόστος καλλιέργειας, αλλά πέραν τούτου ουδέν.
Μάλιστα στην προσπάθεια του να εξηγήσει πως θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ και πως θα αντισταθμιστούν οι φορολογικές απώλειες, επανέφερε τα επιχειρήματα περί χτυπήματος της φοροδιαφυγής που αξιοποιούσαν για να εξαπατήσουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε αόριστα για «στοχευμένες παρεμβάσεις που απαιτούν πολιτική βούληση ρήξης με συμφέροντα στο τομέα της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής αλλά και στον τομέα του λαθρεμπορίου».
Απέφυγε κάθε αναφορά στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και τους καταστροφικούς περιορισμούς που επιβάλει με άμεση συνέπεια την δραματική μείωση των φτωχών αγροτών και την συγκέντρωση των επιδοτήσεων και χωραφιών σε μεγαλοαγρότες.
Όχι μόνο δεν είπε κακή κουβέντα για την ΕΕ, αλλά αντίθετα μιλώντας στο Βόλο, ανέφερε ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ γιατί θα το απαλλάξει από την λιτότητα» και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κίνδυνος» και ότι ο στόχος του είναι «να διεκδικήσουμε πραγματικά μια καλύτερη λύση για την πατρίδα μας, μέσα στην Ευρωζώνη».