ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Στην υπηρεσία της αστικής τάξης και το ΚΙΔΗΣΟ ξεκαθαρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου

Το γεγονός ότι και το νέο του κόμμα, το ΚΙΔΗΣΟ, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται, θα είναι στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, ξεκαθαρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
Δηλώνει -εκ των προτέρων- πρόθυμος να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο σε οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ζήτημα είναι αν οι άλλοι θα θέλουν να συνεργαστούν με εμάς».
Πάντως διευκρινίζει ότι στόχος του δεν είναι στενά η «καρέκλα», αλλά η εξυπηρέτηση των βασικών στοχεύσεων της άρχουσας τάξης.
Λέει χαρακτηριστικά: «Δε θα είμαστε μια απλή προσθήκη αριθμού βουλευτών για να λέμε ότι συνεργαστήκαμε… Όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, ένα στόχο πρέπει να έχει: να “χτίσουμε” την μεταπελατειακή Ελλάδα. Αν κάποιοι το μόνο που θέλουν είναι να αλλάξουν τα καπέλα των εχόντων εξουσία σε ένα πελατειακό κράτος, εμείς δε θέλουμε καμία σχέση μαζί τους.
Αυτή είναι η βασική αρχή του προγραμματικού πλαισίου που εμείς θα προτείνουμε σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας. Και η δική μας στάση θα διαμορφωθεί ανάλογα με την ανταπόκριση σε αυτές τις περιστάσεις».
Συνεχίζεται η κόντρα με το ΠΑΣΟΚ
Την ίδια ώρα, ο Γ. Παπανδρέου δίνει συνέχεια στην κόντρα με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι είχε ήδη ανατραπεί όταν πήγε στις Κάννες, ενώ διαψεύδει ότι τον πρότεινε για πρωθυπουργό όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Στις Κάννες πήγα μόνο με τυπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είχα ήδη ανατραπεί», λέει ο αρχηγός του ΚΙΔΗΣΟ και σε ερώτηση αν όντως πρότεινε τον κ. Βενιζέλο για πρωθυπουργό στην κυβέρνηση εθνικού σκοπού, το διαψεύδει και συνεχίζει: «Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν συνέβαλε στην ανατροπή; Υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες, δηλώσεις, καταγεγραμμένα γεγονότα».