ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αντ. Σαμαράς: Τζούφια αντιπαράθεση με τον Τσίπρα για το "Grexit"

Το ενδεχόμενο της εξόδου από το ευρώ, το Grexit, επανέφερε σε πρώτο πλάνο ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Καλαμάτα, με σκοπό να καταδείξει πως η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο υπέρ της ΕΕ.
Στοχεύοντας κυρίως στους αναποφάσιστους, ανέφερε πως «η νίκη της ΝΔ την Κυριακή δεν αφορά μόνο την δική μας παράταξη αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, γιατί η απέναντι πλευρά μας οδηγεί στην σύγκρουση με την Ευρώπη» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του λόμπι της δραχμής».
Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Τσίπρας ο σκηνοθέτης της απάτης. Μέσα σε δύο μέρες είπαν τα εξής: ότι θα φορολογήσουν τα ακίνητα, ότι θα φορολογήσουν τις αναλήψεις ακόμη και από τα ΑΤΜ και ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις. Μία ακόμη απάτη είναι ότι αφού του αρνήθηκαν όλοι την συνεργασία, είπε ότι θα βγει αυτοδύναμος».
Αναφέρθηκε και στα περί καλύτερης διαπραγμάτευσης, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «τζάμπα μάγκας» όταν λέει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και πρόσθεσε «πότε διαπραγματεύτηκε; Με τις συνιστώσες του;»
Ισχυρίστηκε ότι «η δική μας παράταξη φέρνει και την έξοδο από τα μνημόνια. Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια» και για να χρυσώσει το χάπι των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται, είπε ότι σε βάθος χρόνου θα αποκατασταθούν αδικίες.