ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ «Βεβαίως θα έχουμε πρόγραμμα, αλλά δεν θα το λέμε μνημόνιο»...

«Βεβαίως θα έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν θα το λέμε "μνημόνιο"». Την παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να βαφτίσει το κρέας ψάρι έκανε χτες ο Ν. Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, στον ρ/σ «Βήμα», επιβεβαιώνοντας με τη σειρά του ότι δεν σκοπεύουν να παρεκκλίνουν ούτε χιλιοστό απ' τη στρατηγική που τσακίζει το λαό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση με τους «εταίρους», ο Ν. Παππάς σημείωσε: «...Ο ίδιος ο Ντράγκι και ο Κερέ έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση. Βεβαίως θα έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν θα το λέμε "μνημόνιο". Θα πάμε σε μία συμφωνία». Η προσπάθειά του να ισχυριστεί ότι η νέα συμφωνία που θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιλαμβάνει «μνημονιακά» μέτρα, προσκρούει στις περί του αντιθέτου βεβαιώσεις όλων εκείνων με τους οποίους λέει ότι θα διαπραγματευτεί.
«Εμείς ζητάμε συνολική διαπραγμάτευση. Βεβαίως, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια δανειακή σύμβαση και είμαστε έτοιμοι και αυτό το θέμα να συζητήσουμε. Είμαστε έτοιμοι», διαμήνυσε στην ΕΕ.
Ο Ν. Παππάς επανέλαβε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις λέγοντας: «Η κυβέρνηση που θα σχηματίσουμε θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, δεν θα είναι κυβέρνηση κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (...) Χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, τις οποίες θα αναζητήσουμε και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας». Μάλιστα, για το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην κυβέρνηση και στελέχη άλλων κομμάτων, σχολίασε πως «τίποτε δεν μπορώ να αποκλείσω, αυτή τη στιγμή».
Την ίδια ώρα που όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι ετοιμάζουν τα δικά τους μνημόνια, ο Αλ. Τσίπρας με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» συνεχίζει την κοροϊδία με ισχυρισμούς ότι κλείνει ο κύκλος των μνημονίων και μέμφεται την κυβέρνηση για «δέσμευση σε καινούργιο μνημόνιο, ακόμα κι αν το ονομάζουν διαφορετικά»! Το μήνυμα που απευθύνει στο λαό αφορά αποκλειστικά την αστική τάξη, στην οποία υπόσχεται ανάπτυξη, δηλαδή κέρδη, κοινωνική συνοχή, δηλαδή υποταγή του λαού στις επιδιώξεις της, και ουσιαστική διαπραγμάτευση με την ΕΕ ώστε να της εξασφαλίσει ευνοϊκότερο περιβάλλον ανάκαμψης κερδών.