ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Άμεση συμφωνία με τους δανειστές θέλει ο ΣΕΒ

Την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ ιεραρχεί σαν πρώτης προτεραιότητας ζήτημα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και ζητά άμεσα να υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Αυτό ήταν και το στίγμα των παρεμβάσεων της ηγεσίας του ΣΕΒ στη συνάντηση κορυφής των Προέδρων της «BUSINESSEUROPE», στη Ρίγα της Λετονίας, που έγινε την Παρασκευή 24 Απρίλη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΒ, «η φετινή συνάντηση των εκπροσώπων της κορυφαίας ευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης είχε έντονο ελληνικό αποτύπωμα, αφού σε κοινή τους δήλωση, οι πρόεδροι της "BUSINESSEUROPE" κάλεσαν τους συμμετέχοντες στο Eurogroup να ενισχύσουν έμπρακτα το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον και να προχωρήσουν άμεσα σε συμφωνία με την Ελλάδα, στηρίζοντας τις ανάγκες ρευστότητας και χρηματοδότησης της χώρας».
Μιλώντας στη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας ανέφερε ότι «για τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο, το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια ισχυρή και δυνατή Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμη η οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, καθώς μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και εν τέλει την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης».
Δήλωσε αισιόδοξος ότι «μια άμεση συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας θα προσδώσει την αναγκαία ώθηση για να φύγουμε μπροστά, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας». Επίσης, στην παρέμβασή του, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ και αντιπρόεδρος της «BUSINESSEUROPE», Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ανέφερε ότι «η προσήλωση της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ευρώ και η αναγνώριση των υποχρεώσεων από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει, δεν αμφισβητείται», ωστόσο πρόσθεσε πως «η αναθεώρησή τους, όμως, έχει σήμερα καταστεί αντικειμενικά επιβεβλημένη. Αυτό το λογικό αίτημα δύο διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων έπεσε στο κενό», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι πρέπει οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα να πάρουν ανάσα.
Και ο ίδιος υποστήριξε πως «μια συμφωνία σήμερα είναι απολύτως εφικτή. Και θα γίνει πράξη όσο πιο γρήγορα οι δύο πλευρές επικεντρωθούν στα πολλά υπάρχοντα σημεία σύγκλισης».