ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Να μη λείψει κανείς από τη μεγάλη συναυλία την Κυριακή Με αφιέρωμα στο ελληνικό και παγκόσμιο εργατικό τραγούδι, τιμάμε την Πρωτομαγιά και τα 16 χρόνια ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο ελληνικό, διεθνές εργατικό και πολιτικό τραγούδι, που διοργανώνει την Κυριακή 26 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ. Η συναυλία είναι ενταγμένη στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ. Στην εκδήλωση - συναυλία θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Στέφανος Ψαραδάκος και τα τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο θα ερμηνεύσουν οι εξής καλλιτέχνες: Θωμάς Μπακαλάκος, Ηλίας Κλωναρίδης, Στέφανος Ψαραδάκος, Αμέρισσα Φτούλη, Σύλβια Καπερνάρου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Γιάννης Λάρδης, Στέλιος Μυλόβας, Θοδωρής Καρέλλας, Εύα Κυριαζοπούλου, Ιλια Κοντού, Χριστίνα Καγιάφα, Ειρήνη Τσιλιγιάννη, Γιώργος Δημάκης, Γιώργος Σαμαρτζής, Παναγιώτης Βόζης, Γεωργία Λαμπρή, Νατάσσα Μουσάδη, Αχιλλέας Βογιατζάκης, Σταύρος Ξένος, Νίκος Μποφίλιος, Γιώργος Σαρρής. Συμμετέχει επίσης η χορωδία του ΠΑΜΕ (διδασκαλία Τατιάνα Ντερέβσκα).
Ανάμεσα σε άλλα, θα παρουσιαστούν και ορισμένα από τα τραγούδια που περιέχονται στο τριπλό CD με θέμα το ελληνικό και το παγκόσμιο εργατικό και πολιτικό τραγούδι, το οποίο ηχογραφήθηκε για τη συγκεκριμένη περίσταση και θα διακινείται στη συναυλία της Κυριακής. Σε αυτήν τη δουλειά θα παρουσιαστούν και 10 πρωτότυπα τραγούδια, του Στέφανου Ψαραδάκου και του νέου μουσικού Στέφανου Χατζηαναγνώστου. Στην εκτέλεση των τραγουδιών συμμετέχουν 40 μουσικοί, 20 τραγουδιστές και φωνητικά σύνολα.
Οσον αφορά τα ελληνικά τραγούδια που έχουν επιλεχθεί, είναι μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Ανάμεσα στα ξένα κομμάτια, υπάρχουν τραγούδια του Αμερικανού μουσικού Γούντι Γκάθρι, ο οποίος διασχίζοντας τη χώρα του είδε και γνώρισε τη φτώχεια, τις μεγάλες ταξικές ανισότητες και όλα αυτά καταγγέλλει μέσα από τα τραγούδια του. Υπάρχουν επίσης αντιστασιακά τραγούδια από το Βέλγιο, την ΕΣΣΔ, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Χιλή, την Τουρκία αλλά και πιο σύγχρονα τραγούδια από την Αγγλία και την Ιρλανδία. Ολα τα τραγούδια παρουσιάζονται σε νέες ενορχηστρώσεις, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.
Σημειώνουμε ότι στη συναυλία, πέραν όλων των άλλων, το ταξικό εργατικό κίνημα θα τιμήσει και τα 70 χρόνια προσφοράς της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση θα είναι έκφραση προλεταριακού διεθνισμού, στήριξης του παγκόσμιου ταξικού εργατικού κινήματος και της ΠΣΟ. Στη συναυλία θα παραβρεθούν εκπρόσωποι συνδικάτων από την Τσεχία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Κύπρο, όπως και αντιπροσωπεία συνδικάτων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας από Βιετνάμ, Σουδάν, Ινδία, Πορτογαλία, Παλαιστίνη και Περού.
Ταυτόχρονα, στο ΠΑΜΕ έχουν σταλεί μηνύματα εργατικών οργανώσεων που χαιρετίζουν τη 16χρονη προσφορά του. Ανάμεσα σε άλλους, επιστολές έχουν στείλει οι εξής οργανώσεις: USB (Ιταλία), CTB (Βραζιλία), FWCUI (Ιράκ), VGCL (Βιετνάμ), Left Bloc (Αυστρία), FEHSAT (Πορτογαλία), APFUTU (Πακιστάν), GFTU (Συρία), ΠΕΟ (Κύπρος), KTOEOS (Κύπρος, Τουρκοκύπριοι).
Να είμαστε όλοι εκεί!
Στη συναυλία καλούν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα της Αττικής. Σε δήλωσή της στο «Ριζοσπάστη», η Ηλέκτρα Κολοβού, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων «Ευρωκλινικής», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Η γιορτή της Πρωτομαγιάς είναι η δική μας γιορτή. Η γιορτή των ανθρώπων εκείνων που εργάζονται, που δημιουργούν, που παράγουν όλο τον πλούτο της Γης, που κινούν τα γρανάζια της ιστορίας του κόσμου.
Στη συναυλία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ θα ενώσουμε τις φωνές μας, θα γνωρίσουμε ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα διασκεδάσουμε, θα απολαύσουμε μουσικούς και τραγουδιστές στα δικά μας τραγούδια, παρέα με "δικούς" μας ανθρώπους, ανθρώπους σαν κι εμάς, χωρίς μάσκες και ψεύτικα προσωπεία. Γιατί αυτή είναι μια δική μας συναυλία.
Συνάδελφοι από όλα τα Νοσοκομεία, Διαγνωστικά κτλ. Αθήνας και Πειραιά, χωρίς τις ποδιές και τις στολές μας, δίνουμε ραντεβού την Κυριακή στο Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ. Να είμαστε όλοι εκεί!»