ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μάντεψε ποιος...

«Είναι λάθος να θεωρούμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κανονική περίοδο, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση και τα δεδομένα επιδεινώνονται», τόνιζε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ευ. Βενιζέλος. «Οι μέρες που περνάει ο τόπος δεν είναι κανονικές, είναι έκτακτες και απαιτούν ειδικούς χειρισμούς», έλεγε προχτές, από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η αντιπεριφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Κυπριανίδου χειροκροτούμενη από την παράταξή της. Οι ίδιοι αντέδρασαν όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημείωσε τις ομοιότητες της ομιλίας της αντιπεριφερειάρχη με τις αντίστοιχες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν κυβέρνηση.
Στο ίδιο πνεύμα στάθηκαν και οι ομιλίες των συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ: Εκτακτη η ανάγκη, όχι ίδιες οι ΠΝΠ των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τις δικές τους, μεγάλη η στήριξη του λαού στο έργο της κυβέρνησης.
Είναι σαφές πως οι παραπάνω μεγαλοστομίες δεν είναι τυχαίες. Είναι συνειδητή προσπάθεια να περαστεί στο λαό ένα κλίμα εθνικής συναίνεσης και στήριξης της διαπραγμάτευσης που όμως γίνεται για λογαριασμό του κεφαλαίου. Υπονομεύοντας έτσι και κάθε προσπάθεια πάλης και διεκδίκησης για την ανάκτηση των απωλειών, το ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, τη διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών.