ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΒΟΥΛΗ «Περίεργη» αναβολή συζήτησης

Aιφνιδιαστικά χτες το μεσημέρι ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι αναβάλλεται η συζήτηση, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία «ρυθμίζονται» φορολογικές παραβάσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, με διαγραφή και «κούρεμα» προστίμων, προσαυξήσεων κ.τ.λ. Πάντως, σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η ΠΝΠ με την οποία δεσμεύονται υποχρεωτικά η ρευστότητα και οι καταθέσεις δημόσιων οργανισμών. Σημειωτέον, και οι δύο ΠΝΠ, άσχετα με τη συζήτησή τους στη Βουλή, είναι σε ισχύ, καθώς έχουν ήδη δημοσιευτεί στην «Εφημερίδα της Κυβέρνησης»...
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σε γραπτή του δήλωση για την αναβολή της συζήτησης, αναφέρει:
«Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές της πρώτης ΠΝΠ, που αφορούσε τη διαγραφή προστίμων σε επιχειρηματικούς ομίλους, εφόσον εντάσσονταν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Η κυβέρνηση με την προκλητική αυτή ενέργειά της είναι έκθετη, γιατί στην πράξη διευκολύνει τους διαφόρους μονοπωλιακούς ομίλους, παρέχοντας τον αναγκαίο χρόνο για να προχωρήσουν στη διαγραφή των προστίμων τους, αναφορικά με φορολογικές και τελωνειακές παραβιάσεις. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει στοιχεία και εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη ρύθμιση και να αναιρέσει αυτή την προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση προς τους κεφαλαιοκράτες, τη στιγμή που αρπάζει όχι μόνο τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά και λεηλατεί με τους φόρους τα λαϊκά εισοδήματα».