ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Διαχείριση στο θάνατο;

Στα νοσοκομεία λείπουν προσωπικό, φάρμακα, μηχανήματα. Οι λίστες αναμονής είναι τόσο μεγάλες, που αν αρρωστήσει κάποιος το ρίχνει στο ευχέλαιο για να γίνει καλά πριν φτάσει η ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού με το γιατρό. Αν είναι τυχερός, θα πιάσει η προσευχή. Γιατί αν η αρρώστια είναι σοβαρή, η κατάσταση επιδεινώνεται. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά ασθενείς όπως οι καρκινοπαθείς που πρέπει να ξεκινήσουν θεραπεία άμεσα και περιμένουν να ξεκινήσει μήνες. Που η μια θεραπεία από την άλλη πρέπει να απέχει, για παράδειγμα, 20 μέρες και αντί γι' αυτό απέχει 30 και περισσότερες.
Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία αναδεικνύει τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού σε όλο του το μεγαλείο, γιατί έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή. Στον καπιταλισμό η Υγεία γίνεται εμπόρευμα. Σε αυτό το απάνθρωπο σύστημα η Υγεία δεν προσφέρεται δωρεάν και σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη. Σε αυτό το σύστημα η Υγεία πωλείται. Οποιος έχει χρήματα αγοράζει, οι άλλοι ας πεθάνουν.
Αυτό το σύστημα διαχειρίζεται η κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς. Ας μας απαντήσει αυτή και οι κρυφοί και φανεροί σύμμαχοί της, με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει ο θάνατος αντικείμενο διαχείρισης;