ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ανοίγουν χαρτιά για την αντιλαϊκή «σύγκλιση θέσεων» Για «έξυπνες εργασιακές σχέσεις» και «έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία για το Ασφαλιστικό», μίλησε ο Γ. Βαρουφάκης...

Τη βεβαιότητα ότι επέρχεται συμφωνία με τους «θεσμούς» εξέφρασε χτες και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, καθώς, όπως είπε, «παρατηρείται σύγκλιση θέσεων». Μιλώντας σε εκδήλωση των ελληνικών τραπεζών, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε και τα παρακάτω:
-- «Θέλουμε νέες έξυπνες εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα». Είμαστε σε επαφή, πρόσθεσε, και συμβουλευόμαστε τον ΟΟΣΑ και το ILO, για νέας μορφής εργασιακές σχέσεις, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, για να ρυθμιστεί «έξυπνα» η αγορά εργασίας.
-- «Είμαστε σε μία χώρα που δουλεύουν λίγοι και το 1/3 από αυτούς δουλεύει μαύρα. Είναι αδύνατον ένα τέτοιο σύστημα να δουλέψει. Χρειάζονται έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να στηριχθεί το Ασφαλιστικό».
-- Ειδική αναφορά έκανε στις «νεοφυείς επιχειρήσεις», λέγοντας ότι «δεν μπορούν να πληρώνουν αυτοί οι άνθρωποι τα Ταμεία χωρίς να έχουν εισοδήματα και χωρίς να συνδέονται οι εισφορές με τα εισοδήματά τους».
-- Θέλουμε μία συμφωνία που θα τους αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους (σ.σ. εδώ το στρώσιμο εδάφους για την εξειδίκευση της αντιλαϊκής συμφωνίας βγάζει μάτι!).
-- Στις ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να κρατήσει ένα ποσοστό το Δημόσιο, έστω και μειοψηφικό για να χρηματοδοτήσει το Ασφαλιστικό.
-- «Η κυβέρνηση της αριστεράς δεν έχει την πολυτέλεια να είναι απέναντι από την επιχειρηματικότητα, πρέπει να πηγαίνει μαζί της».
-- «Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα ιδεολογήματα που μας καθηλώνουν»...